KASTAMONU (AA) - İnebolu Belediyesi, ihtiyaç sahibi 100 başarılı öğrenciye bisiklet hediye edecek.

Belediye Başkanı Engin Uzuner, yaptığı açıklamada, ilçedeki ilk ve ortaokul ile liselerde öğrenim gören ve maddi imkanı yeterli olmayan 100 öğrenciye bisiklet hediye edeceklerini söyledi.

Daha önce planladıkları çalışmayı hayata geçirecek olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Uzuner, "Bu çalışma parası olmayıp bisiklete özlem duyan, birileri bisiklete binerken 'ah keşke benim de bisikletim olsa' diyen ve derslerinde başarılı olan gençler için başlatıldı." dedi.

Uzuner, Sağlık Bakanlığının "Sağlıklı Yaşam Kültürünü Teşvik Projesi" başlattığına dikkati çekerek şöyle konuştu:

"Hem okulunda başarılı, büyüklerine saygılı, imkanı olmayan, derslerinde başarılı olan, imkanı olmayan öğrencilerimize 100 bisiklet hediye edeceğiz. Bunun devamı inşallah önümüzdeki günlerde gelir. Birkaç bakanlıktan da talepte bulunduk. Bu sayı bini bulacak inşallah. Şu anda okullardan sayıları talep ettik, sayılar gelecek. Ya 23 Nisan haftası ya da okullar kapanırken bisikletleri okullara vereceğiz. Okulların koridoruna konulup sergilenecek, 'Başarılı öğrencilere' diye üzerine not yazılıp teşhir edilecek. Bunun diğer öğrencileri motive etmek açısından faydalı olacağını düşündüğümüz için kaymakamlığın, milli eğitimin, okulların uygun gördüğü bir günde hep beraber dağıtımı yapacağız."