KASTAMONU (AA) - Rize Müftü Yardımcılığı görevine atanan İnebolu Müftüsü Naci Çakmakçı için veda yemeği düzenlendi.

İnebolu Öğretmenevi'nde düzenlenen veda yemeğinde konuşan Kastamonu İl Müftüsü Osman Aydın, Türkiye'ye örnek olmaları gereken bir görev üstlendiklerini söyledi.

Bu konuda her din görevlisinin üzerine düşeni yapması gerektiğini ifade eden Aydın, "Çünkü peygamberimiz örnek olarak gönderilen bir peygamber olduğu için biz de onun izinde, yolunda yürüyüp onu örnek aldığımızı söylüyoruz. Onun sünnetini yerine getirmenin yolu çalışmaktır, gayret göstermektir ve Allah rızasını kazanmak için elimizden geleni ortaya koymamızdır" dedi.

İnebolu Müftüsü Naci Çakmakçı'nın da bu doğrultuda görev yaptığını anlatan Aydın, "Değerli ilçe müftümüzü çalışkanlığıyla, ahlakıyla, disipliniyle, talimatlara uyuşuyla, çevresinde beraber çalıştığı insan ve görevlilerle muhabbetiyle fark ettik, gördük. Kendisine yeni görevinde başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Çakmakçı ise ilçede 2,5 yıl görev yaptığını belirterek, "Burada çalıştığımız süre içerisinde insanlara alçak gönüllü davranmanın insanları yükselteceğini, kibirli davranmanın insanları alçaltacağını bilerek, 'zerre miktarı iyiliğin karşılığını alacaksınız' müjdesine nail olmak için sizlerle beraber çaba sarf ettik, hizmetler yaptık" ifadesini kullandı.

İl Müftüsü Aydın tarafından Müftü Çakmakçı'ya plaket takdim edildi.