SAMSUN (AA) - İnşaat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Cevat Öncü, şantiye şefinin taşıdığı sorumluğunun önemli olduğunu belirterek şantiye şefinin sadece bir şantiyede tam zamanlı olarak görevlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Öncü, yaptığı basın toplantısında, güvenli yapı yönetimi ve deprem nedeniyle oluşacak zararların asgariye indirilmesi için şantiye şefliğinin önemli olduğunu vurguladı.

Şantiye şefinin taşıdığı sorumluluk dikkate alındığında şantiyeden hiç ayrılmaması gerektiren bir görev olduğunu dile getiren Öncü, şunları kaydetti:

"Bir mühendisin 5 ayrı iş yerinde şantiye şefliğini yapma şansı yoktur. Üstelik ilgili mevzuata göre, yapım işinin tek ruhsata bağlı veya toplu yapı niteliğinde olması halinde yapı inşaat alanı sınırı uygulanmamaktadır. Bu koşullarda, nitelikli bir yapım hizmeti sunmak olanaksız hale gelmiştir, gelmektedir. Söz konusu rapor ve deneyimlerimiz imzacılık diye tarif ettiğimiz sadece resmi işlem görünsün diye kağıt üstünde şantiye şefliği ne kadar yaygın olduğunu göstermektedir. Tüm meslektaşlarımızı, mesleğimizi ve haklarımızı sahiplenmeye, ilgili idareleri de uyarılarımızı dikkate alarak önerilerimizi hayata geçirmeye, halkın can ve mal güvenliğini ilgilendiren böylesi önemli bir konuda ivedilikle odamızla birlikte hareket etmeye davet ediyoruz."