AMASYA (AA) - Suluova Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) tarafından yürütülen "İnşaat Sektöründe Kendi Geleceğini İnşa Et" projesi kapsamında belge dağıtım töreni düzenlendi.

Suluova TSO Başkanı Turgut Aksu, Amasya Üniversitesi Suluova Meslek Yüksekokulu konferans salonunda düzenlenen törende yaptığı konuşma, dezavantajlı kişilerin sosyal entegrasyonu i̇le i̇stihdam edilebilirliklerinin geliştirilmesi hibe programı kapsamında hibe kazandıkları projenin bir yıldır sürdüğünü söyledi.

Proje ile 105 dezavantajlı bireyi inşaat sektöründe meslek sahibi yapmayı amaçladıklarını belirten Aksu, bireylere duvarcı, boyacı, kalıpçı, sıvacı gibi alanlarda mesleki eğitim vererek nitelikli hale getirildiğini, böylece istihdam edilebilirliklerinin sağlandığını anlattı.

Konuşmaların ardından 105 kursiyere belgeleri verildi.

Kişisel gelişim uzmanı yazar Ahmet Şerif İzgören'in "At şu adımı" konulu konferans da sunduğu programa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Mesleki Yeterlilik Kurumu Başkan Yardımcısı Metin Karaman, İŞKUR İl Müdürü Osman Yılmaz, KOSGEB İl Müdürü Bayram Ali Kukuş, Suluova Belediye Başkanı Fatih Üçok, Suluova MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Murat Karavin, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Davu ile kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.