GİRESUN (AA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, "Plan ne? 'Nasıl olsa seçim 2019'da olacak, o zamana kadar biz Türkiye'yi ekonomik kıskaca alalım' şeklinde bir plan yapmak istediler. Çünkü anladılar ki silahla, topla, tüfekle bu millet yıkılmaz, bu bayrak inmez." dedi.

Eroğlu, Giresun'a Valiliği ziyareti sonrasında basın mensuplarıyla bir araya gelerek kente yapılan ve yapılacak yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

Daha sonra valilik önündeki 163 milyon lira yatırım bedelli 13 tesisin açılış ve temel atma törenine katılan Eroğlu, buradaki konuşmasında Türkiye'nin 2018 yılı ilk çeyreğinde yüzde 7,4 ile G 20 ülkeleri içerisinde en büyük büyümeyi gerçekleştirdiğini söyledi.

Bunun alkışlanacak bir şey olduğunu belirten Eroğlu, "En büyük büyüme yüzde 7,4. Nereden nereye. 2017'de de yüzde 7,4 büyüdük, bir dönem yüzde 11'e kadar çıktı bu ortalama yüzde 7,4 bu da G 20 içinde. Türkiye en büyük büyüme oranıyla gerçekten şaha kalktı." ifadesini kullandı.

Eroğlu, Türkiye'deki ağaçlandırma faaliyetlerine değinerek, şöyle devam etti:

"Onlar konuşuyor, yeşilden bahsediyor, yeşile sahip çıkan, çevreye sahip çıkan biziz. Şu ana kadar dünyada ağaçlandırmada ilk 3'e girdik. Cumhurbaşkanımız 9 Kasım'da 375 tesisi açarken 4 milyarıncı fidanı canlı bağlantıyla dikti. Hedef dünyadaki her insan için fidan dikeceğiz, 7 milyar fidanı 2023 yılına kadar toprakla buluşturacağız."

Türkiye'nin büyüdükçe etrafında bir çember oluşturulmaya çalışıldığına işaret eden Eroğlu, "Bakın Arap Baharı dediler Suriye'yi mahvettiler. Irak öyle, Libya öyle, Mısır öyle, ama aynı şeyi Türkiye'de yapmak istediler." dedi.

Eroğlu, Batı'nın bu milletle uğraştığına dikkati çekerek, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Nasıl uğraşıyor? İlk önce partiyi kapatmak istediler, arkasında hangi güçler var biliyorsunuz. Daha sonra Gezi hadiseleriyle Türkiye'yi karıştırmak istediler çünkü Gezi'den önce hatırlayın IMF borcu ödenmişti tamamı 23,5 milyar dolar, bir de faiz 4,65 gibi tarihimizdeki en düşük seviyeye inmişti. Gezi hadiseleriyle Türkiye'yi karıştırmak istediler tabi başta Recep Tayyip Erdoğan vardı bunu engelledi. Bu yetmiyormuş gibi tam 40 yıl hazırladıkları bir casusu, bir haini, bir alçağı, harekete geçirerek alçak FETÖ terör örgütü 15 Temmuz'da bir darbe teşebbüsünde bulundu. Aslında bu darbe falan değil Türkiye'yi tamamen işgal, bayrağımızı indirme, minarelerden ezanı susturma girişimiydi. Ama Allah razı olsun, bu meydanlar doldu, işte milletimizin kahramanlığı, Recep Tayyip Erdoğan cesareti sayesinde onlara da darbecilere de darbe vuruldu mu?"

Bakan Eroğlu, darbe girişimi de başarılı olmayınca Batı'nın planlarının bitmediğini belirterek, "Yeni bir plan hazırladılar, dediler ki 'Türkiye'nin güney sınırlarında sözde bir terör devleti kuralım.' Bize paramızla silah vermiyor onlara 5 bin tır mühimmat gönderiyor. Niçin gönderiyor? Türkiye'nin önünü kesmek için. Bunu fark eden Cumhurbaşkanımız hatırlayın Fırat Kalkanı Harekatıyla birinci oyunu suya düşürdü." diye konuştu.

Ardından Zeytin Dalı Harekatı'nın gerçekleştirdiğini anımsatan Eroğlu, "Afrin'de yapılandılar bunlar, gördünüz televizyonlarda, ne tüneller açmışlar. Kim açtı bu tünelleri? O silahları hain terör örgütüne kim verdi? Bu kadar parayı kim veriyor onlara? Ama tabi kahraman Mehmetçik onları alt üst etti. O oyunu da bozdu mu?" ifadesini kullandı.

Bakan Eroğlu, şimdi düşmanın yeni bir planı olduğunu vurgulayarak, şunları aktardı:

"Plan ne? 'Nasıl olsa seçim 2019'da olacak, o zamana kadar biz Türkiye'yi ekonomik kıskaca alalım' şeklinde bir plan yapmak istediler. Çünkü anladılar ki silahla, topla, tüfekle bu millet yıkılmaz, bu bayrak inmez. Ama onu da sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli sezdi, bu oyunu bozmak için seçimleri 24 Haziran'a aldı. Bizim arzumuz şuydu; seçimler zamanında yapılsın ama burada yeni bir oyun var, o oyunu bozmak için dedik ki millete gidiyoruz. Aziz kardeşlerim, Giresunlular artık söz de karar da sizde."

Alandaki vatandaşlara "Bu oyunu bozmaya var mısın? 24 Haziran'da bu oyunu bozmaya var mısın?" diye soran Eroğlu, "Sizlerden çok güçlü bir destek bekliyoruz. Zaten İstanbul'daki Giresunlularla konuştuk onların tamamı 'biz oyunu biliyoruz, oyunu bozacağız' dediler ve güçlü bir şekilde destek verecek. Giresun inşallah 'yola devam' diyor. Giresun tüm ilçeleriyle, merkezleriyle 'yola devam' diyor. İnşallah bu oyunu bozacağız." dedi.

Bakan Eroğlu, diğer cumhurbaşkanı adaylarını eleştirerek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Adaylar artık öyle haddini aşıyor ki özellikle Zeytin Dalı Harekatı'nda bir kahraman paşamıza laf uzatacak kadar dilini uzatan kişiler var ama bu millet o kişinin dilini keser. Çünkü o paşamız, Metin Temel paşamız kahramanca oralara girdi, dolayısıyla biz bütün Mehmetçiğimiz arkasındayız. Mehmetçiğimizi alkışlıyoruz. Hepimiz Mehmetçiğiz, gerekirse biz de Kandil'e gideriz, hepimiz. Gelecekmiş (Muharrem İnce), burada ona da o soruyu sorun bakalım, apoletleri nasıl sökecekmiş? apoletleri söküp de PKK'nın temsilcisi HDP'ye mi takacak? Bunu da buradan gerçekten ayıplıyorum, yakıştıramadım, işte bunların zihniyeti bu."

Eroğlu konuşmasının ardından yatırımların temelini atarak orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve Orköy sertifikalarını dağıttı.

Törenin ardından ayrıca vatandaşlara çam ve meyve fidanları dağıtımı yapıldı.

Törene Giresun Valisi Harun Sarıfakıoğulları, AK Parti Giresun Milletvekilleri Sabri Öztürk ve Cemal Öztürk, DSİ Genel Müdürü Murat Acu, Giresun Orman Bölge Müdürü Mustafa Özkaya, Orman ve Su İşleri Bakanlığı 12. Bölge Müdürü Ahmet Usta, belediye başkanları, ilçe kaymakamları, siyasi parti temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.