BOLU (AA) - MEHMET EMİN GÜRBÜZ/ZAFER GÖDER - Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) sorularını sızdırması nedeniyle 2010'daki sınavda beklediği puanı alamadığı için atanamayan Neşe Alagöz, soruları çalarak kendilerinin yerine kamuda çalışmaya başlayanların bulunup adaletin yerine getirilmesini istiyor.

Alagöz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Sakarya Üniversitesi İşletmecilik ve Anadolu Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu olduğunu ve 2010'daki KPSS'ye girdiğini belirtti.

Sınavda 88 net çıkardığını ancak soruların soruların çalınması nedeniyle standart puanların yeniden hesaplanması üzerine 82,5 puan alması gerekirken puanının 76,04'e düştüğünü anlatan Alagöz, "Genel kültür bölümünde 60 soruda 51 doğrum vardı. Genel yetenek bölümünde de çok iyi netlerim vardı. Her şey yolunda gitseydi, sorular çalınmasaydı atanmam için hiçbir engel yoktu." dedi.

- "Bizim yerimize memur oldular"

Kendisiyle sınava giren 2 yıllık tekstil bölümü mezunlarının bile "bölümleriyle alakalı olmadığı halde tam puan alarak memur olduğunu" ileri süren Alagöz, bu duruma çok şaşırdıklarını ve itiraz ettiklerini söyledi.

Daha sonra sınavın iptal edilmesi yönünde talepte bulunduklarını aktaran Alagöz, "Ama sadece eğitim bilimleri kısmı iptal edildi. Öyle olunca da bu hırsızlar, alan dışından tercih yaparak bizlerin girmesi gereken memurluklara girdiler." diye konuştu.

Alagöz, haksız yollarla bu kadroları elde edenlerin ayıklanacağına olan inancını dile getirerek sadece 2010'da değil öncesinde de benzer durumların yaşanmış olabileceğini ancak FETÖ'ye yakın isimlerin "en net bir şekilde göğüslerini gere gere yerleştikleri" yılın 2010 olduğunu ifade etti.

Uğradığı haksızlıkla ilgili savcılığa suç duyurusunda bulunduğunu vurgulayan Alagöz, şöyle devam etti:

"2010'dan beri haksızlığa uğradığımızı, FETÖ üyelerinin KPSS sorularını çaldıklarını söylüyorduk, o zaman da ispatlanmıştı ama gene haksızlığa uğramıştık. Sınavın yarısı iptal olmuştu. Bizim olmamız gereken yerlerde şu an soruları çalanlar var. Bizim yerimize memur oldular."

- "Tek tek o kurumlardan ayıklanmalarını istiyorum"

Sosyal paylaşım siteleri üzerinden bir araya gelen "2010 Yılı KPSS Zedeleri Platformu"nun haklarını aramak için adli makamlara başvurduğuna işaret eden Alagöz, kendisinin de davaya müdahil olmak için savcılığa müracaat ettiğini söyledi.

Alagöz, "Haklarımız bize iade edilebilir mi bilemiyorum ama milyonlarca kişinin hakkını çalan, gözlerini bile kırpmadan insanların emeğine göz dikenlerin, tek tek o kurumlardan ayıklanmasını ve cezalarının fazlasıyla verilmesini istiyorum." dedi.

Haksızlığa uğrayanların sık sık bir araya gelip seslerini duyurmaya çalıştığını belirten Alagöz, şunları kaydetti:

"Benim 2010 yılında son şansımdı. Şimdi evliyim, çocuğum var. O dönemde dershaneye gidebilirdim. Şimdi öyle bir imkanım yok. O yıl benim için çok önemliydi. Bir yıl sokağa çıkmadan ders çalıştım. Emeğimin karşılığını almak istiyorum. İnanıyoruz ki adalet yerini bulacak. Biz yerleşir miyiz bilmiyorum ama en azından haksızlık yapanların, geriye dönük de cezalandırılmasını, aldıkları her maaşı fazlasıyla iade etmelerini ve devlet memurluğundan men edilmelerini istiyorum."