ÇORUM (AA) - Çorum'da yaşayan Osman Cantemir ile Antalya'da yaşayan Sare Karan'ın sosyal medyada tanıştıktan sonra hiç yüz yüze gelmeden yazdıkları "Yarasını Saran Kadın" adlı kitap, satışa sunuldu.

Antalya'da muhasebecilik yapan Sare Karan, kitabını okuduğu yazar Osman Cantemir'i sosyal medya üzerinden takip etmeye başladı.

Zamanla birbirlerinin paylaşımları hakkında konuşmaya başlayan Karan ile Cantemir, birlikte kitap yazmaya karar verdi.

Aralarındaki yüzlerce kilometre mesafeye rağmen aynı duyguları paylaşabilen Cantemir ve Karan, hiç yüz yüze gelmeden bir yılda birlikte "Yarasını Saran Kadın" adlı kitabı yazdı.

Bir kadının bütün olumsuzluklara rağmen kendi ayakları üzerinde durabilmesini anlatan kitap, Çorum'daki bir yayınevi tarafından basılarak raflardaki yerini aldı.

Kitabın yazarları Cantemir ve Karan, Çorum'da düzenlenen bir imza gününde ilk kez bir araya gelerek okurlara kitabı anlattı.

Kitabın isminin yanı sıra yazım hikayesi de ilgi çeken kitap, okurlardan ilgi görüyor.

- "Hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum"

Karan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, en büyük hayalinin kitap yazmak olduğunu ancak bir türlü buna cesaret edemediğini söyledi.

Sosyal medyada tanıştığı Cantemir'in bu konuda kendisini cesaretlendirdiğini dile getiren Karan, "Kitabını okuduktan sonra Osman'ı sosyal medya hesaplarından takip etmeye başladım. Bu sırada ben de bir şeyler yazıyordum. Kendisini takip etmeye başladıktan iki yıl sonra iletişime geçtik. Daha sonra birlikte kitap yazmaya karar verdik." dedi.

Cantemir'in yazdığı kitap ve sosyal medya hesabından paylaştığı sözlerden çok etkilendiğini, gördüğü samimiyetten dolayı dostluklarının geliştiğini anlatan Karan, "Aynı samimi duyguları paylaştığımız için kitabımızda güzel bir öykü yazdığımızı düşünüyorum. Hayalimi gerçekleştirdiğim için çok mutluyum. Umarım okurlarımız da beğenir." diye konuştu.

Karan, Cantemir ile bu süreçte hiç yüz yüze gelmediklerini, telefon ve internet üzerinden haberleşerek kitabı baskıya hazırladıklarını vurguladı.

- "Yüzlerce kilometre mesafeye rağmen aynı duygularda buluştuk"

Cantemir de yazdıklarını okuduktan sonra ortak duygular paylaştıklarını fark ederek Karan'a birlikte kitap yazmayı teklif ettiğini aktardı.

Karan'ın ilk etapta çekimser davrandığını dile getiren Cantemir, "Birbirimizin geçmiş yaşamlarından arta kalan hislerine dokunabildiğimiz için aradaki yüzlerce kilometre mesafeye rağmen aynı duygularda buluşup kitabımızı yazabildik." ifadesini kullandı.

Yayınevi sahibi Fatih Ağlar ise kısa süre önce satışa sunulan kitabın İstanbul, İzmir, Ankara, Antalya, Eskişehir, Bursa gibi pek çok ilden talep gördüğünü, kısa süre içerisinde yurt dışında da satışa sunulacağını kaydetti.