ZONGULDAK (AA) - Irak'ta 28 gün alıkonulduktan sonra serbest bırakılan Türk işçilerinden Recep Tekin, ailesine kavuşmanın sevincini yaşıyor.

Özel uçak "ANA" ile dün akşam Ankara'ya getirilen 16 Türk işçiden Tekin, burada kendisini karşılayan ailesiyle geldiği Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Aydınyayla köyündeki evinde gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Tekin, memleketine ve yakınlarına kavuşmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Kaçırıldıkları ilk anda çok korktuğunu ve kelimeişehadet getirdiğini anlatan Tekin, "Yüzleri maskeli korsanlar, sabahın 03.00'ünde kapıları kıra kıra yatakhanemize girdi. Gözlerimizi ve ellerimizi bağlayarak bizi karga tulumba arabalara attılar. O an ilk aklımdan geçen 'Kefeni giydik' demek oldu. Sonra yaklaşık 2 saat süren yolculuk yaptık. Bizi bir köy evine getirdiler" diye konuştu.

Sık sık yer değiştirdiklerini belirten Tekin, şöyle devam etti:

"Irak'ta alıkonulduğumuz 28 gün değişik hücre evlerinde kaldık. Korsanlar bize iyi davrandı. Yemeğimizi ve suyumuzu veriyorlardı. Kurban Bayramı'nın birinci gününde bizi serbest bırakacaklardı ancak bir sorundan dolayı bırakmadılar. Serbest kaldığımız gün korsanlar bizi saat 05.00'te Bağdat'ın dışında yolun kenarına bıraktı. Taksici gördük. Taksicinin telefonuyla konsolosluğu aradık. Onlar da hemen gelip bizleri aldı. Aileme kavuştuğum için çok mutluyum. Eşimi, çocuklarımı ve torunumu çok özledim. Tekrar Irak'ta çalışma işi nasip meselesi, ekmek parası için çalışırım."

- "Büyük bayram yaşıyoruz"

İşçinin eşi Hakibar Tekin de günlerdir eşine kavuşmayı beklediğini ifade ederek, "Hep dua ettik. Devlet büyüklerimize çok teşekkür ediyorum. Eşimi bize gönderdiler. Bayramı yaşayamadık ama eşimin eve gelmesiyle büyük bir bayram yaşıyoruz" dedi.

Recep Tekin'in kız kardeşi Hanife Bayar ise ağabeyine sarılarak bir süre gözyaşı döktü.

Tekin, torunu 6 yaşındaki Ecrin ile de hasret giderdi.