1 Temmuz 2019 Pazartesi günü başlayan başvurular büyük ilgi gördü. KPSS'ye girmiş vatandaşlar Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü bünyesinde çalışmak için oldukça istekli.

Başvurularını henüz tamamlamamış olan adayların gün içerisinde işlemlerini sonlandırmaları gerekiyor.

Aksi taktirde işlemler geçersiz sayılacak. Adalet Bakanlığı KPSS puanına göre yapacağı incelemelerin ardından yıl içerisinde 6 Bin 743 personeli görevlerine yerleştirecek.

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül yaptığı açıklamada, "Bu yıl içerisinde Bakanlığımız bünyesinde 12.713 personel istihdam edeceğiz. İnfaz koruma memuru, zabıt katibi, sosyal çalışmacı, psikolog, şoför gibi çeşitli kadrolar için başvurular 1 Temmuz-16 Temmuz tarihleri arasında yapılacak. Aramıza yeni katılacak çalışma arkadaşlarımıza ve teşkilatımıza hayırlı olsun" dedi.

HANGİ KADROLARDA ALIM YAPILACAK?

CTE 6.126 infaz ve koruma memuru, 247 büro personeli (ceza infaz kurumu kâtibi), 91 hemşire, 84 teknisyen, 169 destek personeli (şoför), 24 destek personeli (aşçı), 2 destek personeli (kaloriferci) olmak üzere toplam 6.743 personel alımı yapılacaktır.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Adaylardan Türkiye cumhuriyeti vatandaşı olmak,

Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

Herhangi bir suç hükümlülüğü bulunmamak,

Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,

2018 yılında ÖSYM tarafından yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından lise mezunları için KPSSP94,

Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 70 puan almış olmak,

Alım yapılacak pozisyona göre belirtilen özel nitelikleri taşıyor olmak, 18 yaşını tamamlamış ve Merkezi sınavın yapıldığı yılın Ocak ayı itibari ile 35 yaşından gün almamış olmak.

İnfaz ve Koruma memurluğu için 30 yaşından büyük olmamak şartı bulunuyor.

DEĞERLENDİRME NASIL OLACAK?

Adayların değerlendirmeleri KPSS den almış oldukları puanlara göre yapılacaktır. işte detaylar.

Sözleşmeli infaz ve koruma memuru adayları için beş katı (beş katı aday bayan ve erkek için ayrı ayrı belirlenecektir.),

Sözleşmeli büro personeli (ceza infaz kurumu katibi) adayları için ise yirmi katı uygulamalı sınava çağrılacaktır.

Uygulamalı sınavda başarılı olanlar arasından doğru kelime sayısı esas alınmak kaydıyla en fazla doğru kelime yazan adaydan başlamak üzere ilan edilen kadro sayısının üç katı kadar aday sözlü sınava çağırılacaktır.

BAŞVURU FORMUNU DOLDURURKEN DİKKAT!

Sınava girecek adayların Ek-1 başvuru formunu doldururken sınava başvuracağı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığını (sınav merkezi) gösterir kısmı doldurması ve atanmak istediği ceza infaz kurumunun bağlı olduğu adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığını belirtmesi gerekmektedir.53 ayrı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlığınca (sınav merkezi) yapılacaktır.

İKM ALIMI BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Türk Vatandaşı olmak,Kamu haklarından mahrum bulunmamak,Güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak,

Merkezi sınavdan (KPSS) en az 70 puan almak,Askerlikle ilgisi bulunmamak veya askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,Adalet Bakanlığı Memur, Sınav-Atama ve Nakil Yönetmeliğinin 6-18/c maddesinde bulunan şartları taşıdığını Sağlık Bakanlığına bağlı tam teşekküllü Devlet hastanelerinden alacakları sağlık kurulu raporu ile belgelemek,

Türk Ceza Kanunu'nun 53'üncü Maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar,

Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar,(…) zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan mal varlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak gerekiyor.