İş kazası sonrası vücudunun yüzde 80’inde engel oluşan bir vatandaş hukuk mücadelesini kazandı. Mahkeme kararıyla 1 milyon 600 bin TL’lik rekor bir tazminat alan Şaban Öztürk, "Aldığım tazminat benim sağlığımı geri getirmeyecek" dedi.
Yaklaşık 8 yıl önce geçirdiği iş kazası sonrası bacakları felç olan ve vücudunun yüzde 80’inde engel oluşan Şaban Öztürk, 2006 yılından bu yana sürdürdüğü hukuk mücadelesini kazandı. Davanın görüldüğü Kocaeli İş Mahkemesi tarafından verilen kararda, Öztürk’e çalıştığı şirket tarafından faizleriyle birlikte toplam 1 milyon 650 bin TL tazminat ödenmesine hükmedildi. Kazandığı dava ile rekor bir tazminat alan Şaban Öztürk, “Almış olduğum bu tazminat benim sağlığımı geri getirmeyecektir” dedi. Bir basın toplantısı düzenleyerek geçirdiği iş kazası hakkında açıklama yapan Şaban Öztürk, şöyle konuştu: “İzmit’te bulunan Um Deniz Tersanesi’nde taşeron firmanın işçisi olarak çalışırken 13 Mayıs 2006 tarihinde, tersane inşaatına beton getiren firmanın beton pompası hortumunun patlaması nedeniyle 7 metre yüksekliğindeki inşaattan düştüm. Geçirdiğim iş kazası sonucu omuriliğim kırıldı ve belimden aşağısı felç kaldı. Bacaklarımdan sakat kaldım. İki bacağımı kullanamıyorum. Kaza geçirdiğim tarihte 26 yaşındaydım, şimdi 34 yaşındayım ve 2006 yılından beri özürlüyüm.”
Kazandığı dava hakkında da konuşan Öztürk, şunları söyledi: “Geçirdiğim kaza dolayısıyla Kocaeli’deki avukatım tarafından işverenler aleyhine maddi ve manevi tazminat davası açıldı. Yapmış olduğum bu hukuk mücadelesi sonucu mahkeme tarafından 725 bin TL maddi tazminat ve 100 bin TL manevi tazminat olmak üzere bana toplam 825 bin TL tazminat ödenmesine karar verildi. Mahkeme tarafından verilen bu karar Yargıtay tarafından onandı. Yargıtay’ın onama kararından sonra dava açtığım Nuh Beton firması tarafından faizleri ile birlikte tarafıma toplam 1 milyon 650 bin TL tazminat ödendi. Almış olduğum bu tazminat benim sağlığımı geri getirmeyecektir. Ancak, bundan sonraki yaşamımı kolaylaştırmaya katkı sağlayacaktır. Uzun süredir vermiş olduğum hukuk mücadelesi sonucunda almış olduğum tazminattan dolayı çok sevinçliyim.”
Kendisi gibi zor şartlar altında çalışan işçilere de seslenen Şaban Öztürk, sözlerini şöyle tamamladı: “Kaza olmaması, işçilerin ölmemesi ve özürlü olmamaları için işverenlerin daha dikkatli olmaları gerekir. İşverenlerin sırf maliyetinin fazlalığı nedeniyle iş güvenliği önlemlerini almaktan kaçınmamaları gerekir. Aksi takdirde işverenler dava sonunda daha fazla tazminatla karşı karşıya kalabilirler.”
(İHA)