BOLU (AA) - Bolu'da bir iş yerinden yaklaşık 30 bin lira değerinde cep telefonu ve tablet bilgisayar çalan 2 şüpheli gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Cumhuriyet Caddesi'ndeki bir cep telefonu mağazasından hırsızlık olduğu bilgisini alan Bolu Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı.

Hırsızlığın yaşandığı dükkanla çevredeki 30 iş yerinin güvenlik kamarası kayıtlarını inceleyen ekipler, şüphelilerin kimliğini tespit etti.

Zanlılar M.D. (22) ve U.K'nin (30) İstanbul'da yaşadığını belirleyen ekipler, söz konusu adreslere operasyon düzenledi. Operasyonda M.D. ve U.K. gözaltına alınırken, zanlıların hırsızlık esnasında kullandığı plakasız kiralık araç ile bazı malzemelere el konuldu.

Bolu'ya getirilen 2 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Hırsızlık, gasp ve uyuşturucu suçlarından kaydı bulunan şüphelilerin, çaldıkları cep telefonlarının bir kısmını sattığı, U.K'nin İstanbul'da cep telefon dükkanı olduğu belirtildi.

Bu arada, iş yerinin kapısını levyeyle kırarak bir dakika içerisinde, tezgahlardaki yaklaşık 30 bin liralık telefon ve tablet bilgisayarın şüpheliler tarafından çalınma anı, iş yerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedildi.