ÇORUM (AA) - Çorum Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ÇESOB) Başkanı Yalçın Kılıç, "Ülke dışında olan olayları bahane ederek ülkede kargaşa yaratmak doğru değildir" dedi.

Kılıç, yaptığı yazılı açıklamada, IŞİD'in Kobani'ye yönelik saldırılarını kınama ve uluslararası toplumu harekete geçirmek için başlatılan gösterilerin şiddet eylemlerine dönüştüğünü belirterek, yakıp, yıkıp, dökmekle ve halka zarar vermekle hak aranamayacağını vurguladı.

Vatandaşların provokasyona gelmemesi gerektiğini ifade eden Kılıç, şunları kaydetti:

"Ülke olarak önemli bir süreçten geçiyoruz. Ülke dışında olan olayları bahane ederek ülkede kargaşa yaratmak doğru değildir. Ülke olarak provokasyona gelmemeliyiz. En önemlisi ülkeyi yönetenler ve yönetmeye talip olanlar sağduyu ile hareket ederek halkı galeyana getirecek açıklamalardan mutlaka kaçınmalıdır. Yüksek duyarlılıkla hareket edilerek provokasyona kapılmamalıyız. Suriye'den ülkemize gelen göçmenler konusunda bugüne kadar hep insani hassasiyetle hareket edildiğini çok iyi biliyoruz. Çünkü ülkemize gelen mazlum ve mağdurların kimlikleri hiçbir zaman sorgulamamıştır." 

"İnsanlık dramı yaşanan bir dönemde siyasi hesaplarla hareket edilmemeli" diyen Kılıç, "Unutulmamalıdır ki, yapmak zor, yıkmak kolaydır. Bu ülkeyi yıpratacak, ortak kazanımlarımızı heba edecek tutumlar, hepimize kaybettirir. Ülke istikrarsızlığa sürüklenmemelidir. Hepimiz bu ülke için çalışıyoruz, bu ülke için üretiyoruz. Gün ayrışma değil, bütünleşme günüdür. Gün, günlük çekişmelerden sıyrılıp, ortak geleceğimiz için birlikte hareket etme günüdür" ifadelerini kullandı.