BOLU (AA) - Soğuk havanın etkili olduğu Bolu'da, ısınmak için farklı otomobillerin motoruna giren kedi yavrusu, itfaiye ekiplerine ter döktürdü.

Tabaklar Mahallesi Haznedarlar Sokak üzerinde park halinde bulunan bir otomobilin motor kısmından kedi sesi geldiğini fark eden vatandaşlar itfaiyeye haber verdi.

Olay yerine gelen Bolu Belediyesi İtfaiye ekipleri, söz konusu otomobilin sahibine ulaşmak için polisten yardım istedi. Otomobil sahibi Fatih Yılmaz, daha sonra aracının yanına geldi.

İtfaiye ekipleri, aracın motor kısmına giren kediyi kurtarmak için çalışma başlattı. Ekipler yarım saatlik çalışma sonrası ses gelmediğini fark edince aracın kornasını çalarak kedinin motorun içinde olup olmadığını anlamaya çalıştı.

Hayvanın motordan kaçtığını anlayan ekiptekiler, bu kez diğer araçlarda arama başlattı. Ekipler, kedinin bir başka otomobilin motoruna girdiğini belirledi.

Ekipler, söz konusu otomobilin sahibine ulaşılması için yine polisten yardım istedi. Bu esnada otomobilin başına gelen araç sahibi, itfaiye ekiplerini görünce şaşırdı.

Aracın kaputunun açılması ile motorun üzerinde ısınmaya çalışan kedi yavrusu, başka bir aracın altına kaçtı. Kedi yavrusu, daha sonra buradan da kaçarak, 2 otomobilin motoruna daha girdi.

Yaklaşık 1 saat süren kovalamacanın ardından, kedi yavrusunun girdiği son otomobilin sahibine ulaşamayan ekipler, cama "Aracınızın motorunda kedi var. Çalıştırmayın itfaiyeye haber verin" notu bırakarak olay yerinden uzaklaştı.

Kedi yavrusunun motor kısmına girdiği araç sahiplerinden Fatih Yılmaz, bu durumun herkesin başına gelebileceğini belirterek, "Kediler kışın sıcak yer aradıkları için bu durumu normal olarak karşılıyorum. Herkesin başına gelebilir. Dikkat etmek lazım. Aracımızı çalıştırmadan önce en azından motor bölümünü dinlemek uygun olur. Canlarına kast etmemiş oluruz." dedi.