SAMSUN (AA) - Ankara'da lisede öğrenim gördüğü dönemde basketbol oynayan, İşitme Engelliler Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda milli takım formasını da giyen işitme engelli Namiye Demirci, 2 yıl aradan sonra Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü basketbol takımı ile yeniden basketbola başladı.

Ankara'da lisede öğrenim görürken İşitme Engelliler Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası'nda milli forma da giyen 20 yaşındaki işitme engelli Demirci, 2 yıl önce okulun ardından Havza'ya dönerek ailesiyle yaşamaya başladı. Yeniden basketbola dönmeyi isteyen Demirci, Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü ile irtibata geçti. Demirci, Atakum İşitme Engelliler Spor Kulübü Başkanı Tugay Kurtgözlü tarafından evinden alınarak takımla Afyonkarahisar'daki kampa götürüldü.

Kurtgözlü, Demirci’nin kendilerine internet üzerinden ulaştığını belirterek, "Zaten kendisi milli bir sporcu. Bir süredir kendi imkanları ile burada antrenman yapıyordu. Bu kardeşimizin takıma katılması ile daha güçlü bir ekip olduk. Ayrıca ailemize de kardeşimizin yetişmesine ve eğitim almasında yaptıkları katkıdan dolayı teşekkür ediyorum. Maalesef bazı ailelerimizde bunu göremiyoruz" dedi.

Kurtgözlü, 2017 yılında Samsun'da yapılacak 23. İşitme Engelliler Yaz Olimpiyatları'na sporcu yetiştirmeyi ve Türkiye ile Samsun'u uluslararası arenada temsil etmeyi amaçladıklarını anlatarak, "Bunun yanı sıra kulübümüz bünyesinde yer alan sporcularımızın ve üyelerimizin sosyal ve kültürel gelişimlerini sağlamayı, işitme engellilerin iş ve sosyal yaşamda eksikliklerinin giderilmesini ve yaşam kalitelerini artırmayı hedeflemekteyiz" diye konuştu.

Havza Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Cafer Uzun da Demirci'ye düzenli spor hayatına devam etmesi için ortamın hazırlanacağını dile getirerek, müdürlüklerinin ve belediyenin Demirci'nin haftada iki gün ilçe merkezine getirilerek antrenman yapması ve diğer ihtiyaçlarının karşılanmasını sağlayacağını kaydetti.