ORDU (AA) - İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi'ne açıldığı 13 Kasım 2014 tarihinden bu yana 2.5 ayda 4 bin 490 kişinin başvurduğu, 25 kişiye istihdam olanağı sağlandığı, 84 kişiye de işsizlik ödeneği bağlandığı bildirildi. 

İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi Müdürü Recep Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkezin Ünye’de açılmasından sonraki 2.5 aylık süreçte 4 bin 490 iş başvurusu aldıklarını söyledi.

Özcan, 2014 yılındaki faaliyetlerine ilişkin şu bilgileri verdi:

“İŞKUR Ünye Hizmet Merkezi Müdürlüğümüz 13 Kasım tarihinden itibaren Ünye’ye ve arkasındaki Çaybaşı, İkizce ve Akkuş ilçelerine hizmet vermeye başladı. Hizmete başladıktan sonraki süre içerisinde 4 bin 490 kayıtlı işsiz başvurusu aldık. Yaptığımız çalışmalar kapsamında 25 kişiye istihdam olanağı sağladık. 84 kişiye işsizlik ödeneği bağlandı. Toplam 4 kurs açarak 76 kursiyerimize eğitim verdik. 9 işletmede 14 kişi işbaşı programından yararlandı. Bin 154 kişiye bireysel danışmanlık görüşmesi yani iş ve meslek danışmanlığı hizmeti verdik. İş başı programları, iş yerlerinin İŞKUR ile ilgili bilgilenmesi ve ortak yürütebileceğimiz çalışmalar kapsamında 110 iş yeri ziyareti, 859 kişinin katıldığı 8 grup toplantısı ve öğrencilerin iş ve meslek seçimi ile ilgili 15 okulumuzda öğrencilere yönelik bilgilendirme semineri düzenledik. Bundan sonrasında ise işverenlerin, iş bulma açısından İŞKUR’a ilgi göstermelerini istiyoruz."