CHP İstanbul Milletvekili İhsan Özkes,17 Aralık Operasyonunun ardından İstanbul’daki camilerde okutulacak olan “Rüşvet” başlıklı hutbe yerine “Kur’an’ı Anlamak” başlıklı hutbe okutulduğunu iddia etti.
Başbakan Yardımcısı Emrullah İşler “Rüşvet” konulu hutbenin 13 Aralık günü camilerde okutulduğunu belirterek, “Dolayısıyla 20 Aralık günün hutbe konusunda bir değişiklik olmamıştır” dedi.
CHP’li İhsan Özkes’in soru önergesini yazılı olarak cevaplandıran Başbakan Yardımcısı İşler, “İstanbul Müftülüğünün internet sitesine bakıldığı zaman ‘Rüşvet ve Yolsuzluk “konulu hutbenin 20 Aralık 2013’ün değil, aksine 13 Aralık 2013 Cuma gününün yani sözkonusu operasyondan 4 gün öncesinin hutbesi olduğu görülecektir. 20 Aralık günün hutbesi ise “Kur’an’ı Anlamak’ konulu hutbe olup bir değişikliğe uğramadan okunmuştur” ifadesini kullandı.
İşler şöyle devam etti:
”İslam dininin emrettiği bütün emir, yasak ve tavsiyelerinin hiçbirinin diğerinden ayırmadan, bütün siyasi görüşlerin ve ideolojilerin üstünde kalarak, bütün konjonktürel kaygılardan uzak bir şekilde toplumu aydınlatmaya çalışan Diyanet İşleri Başkanlığı’nı, yüce dinimizin yasakladığı rüşvet ve yolsuzluk konulu hutbeyi sansürlemekle itham etmek ağır bir iftiradır. Söz konusu operasyondan önceki bir tarihe ait olan hutbeyi operasyondan sonraki bir tarih olan 20 Aralık 2013 gününün hutbesiymiş gibi gösterip sansürlendiğini iddia etmek, eğer sehven yapılan bir yanlışlık değilse iyi niyetin ürünü olmadığı açıktır”.
(İHA)