BOLU (AA) - Bolu İnsan Hak ve Hizmetleri  Derneği üyelerince İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yaptığı saldırı protesto edildi.

Belediye meydanında toplanan yaklaşık 150 kişilik gurup, ellerindeki Türk bayrakları, döviz ve pankartlarla İsrail'i protesto etti. 

Bolu İnsan Hak ve Hizmetleri Derneği Başkanı Fethi Sarımsakçı, grup adına yaptığı konuşmada, Mescid-i Aksa içerisinde bulunan Kıble Camisine sığınan Müslümanların kovalandığını belirterek, "İsrail askerleri Kıble Camisi'nin içerisinde postallarıyla gezerek göstericileri tartakladı. Bu esnada cami içerisindeki Kuran-ı Kerimlerin etrafa saçıldığı görüldü. Olayın ardından terör devleti yönetimi Aksa'ya giriş çıkışları kapattı" dedi.

"Terör devleti yönetiminin Mescid'i Aksa'nın bölünmesi için parlamentoda çalışmalar yaptığı, bu tür uygulamalarla Müslümanların nabzını ölçtüğü dile getiriliyor" diyen Sarımsakçı, "Bizler Müslüman olarak nabzımızın attığını bugün göstermeliyiz. Biliyoruz ki Bolu ölü değil, asla da siyonistlere sessiz kalmayacak. Siyonistlerin saldırıları ancak bizim mücadele azmimizi arttıracaktır. Mescid'i Aksa'ya yönelik saldırıyı kınıyoruz" diye konuştu.

Konuşmanın ardından gruptakiler, sloganlar atarak Hükümet Meydanı'na kadar yürüdükten sonra dağıldı.