GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Kültür, Çevre ve Gençlik Derneği Başkanı Bahtiyar Oğur, Mescid-i Aksa ve çevresini savaş alanına çeviren İsrail’in, saldırısının tüm İslam alemine yönelik bir saldırı olduğunu bildirdi.

Oğur, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin camiye sığınan Müslümanlara saldırdığını, camiye de postallarla girerek adeta İslam dünyasının tüm değerlerini ayaklar altına alma cüretinde bulunduklarını belirtti.

Müslümanlar için büyük öneme sahip Mescid-i Aksa'ya yapılan bu çirkin saldırının affedilemez olduğunu ifade eden Oğur, şunları kaydetti:

"Bu, sadece Filistin'e değil tüm İslam alemine yönelik bir saldırıdır.  Birleşmiş Milletler ve ABD de bu çirkin saldırı karşısında sessizliklerinden dolayı en az İsrail kadar suçludur. Bu çirkin saldırı karşısında ses çıkarmayan tüm Müslüman ülkeler de bunun ağır vebali altındadır. Müslümanların birbirine düşmesinin kimlere yaradığı bir kez daha net şekilde ortaya çıkmıştır. Bu saldırı göstermiştir ki Müslümanların bir an önce birbirinin kanını dökmekten vazgeçip, İslam düşmanlarına bu fırsatları vermemeleri gerektiği bir kez daha önemle gözlerimizin önüne serilmiştir. Mescid-i Aksa ve çevresini savaş alanına çeviren İsrail’in bu saldırısı tüm İslam alemine yönelik bir saldırıdır."