İsrail Konsolosluğu önünde eylemlerini sürdüren bir grup, İsrail bayrağını ve bir kola firmasının reklam afişini yakarak yaşananları protesto etti. Yoldan geçen vatandaşların da eylemcilere destek verdiği görüldü.
İsrail’in Gazze’ye başlattığı kara operasyonu protesto etmek için dün akşam saatlerinden sabah saatlerine kadar İstanbul İsrail Konsolosluğu önünde toplanan bir grup, eylem yapmıştı. Bekleyişlerini sürdüren grup, cuma namazının ardından daha da kalabalıklaştı. "Terörist İsrail", "Her Yer Gazze Her Yer Direniş", "Katil İsrail’’ sloganları atarak yaşananları protesto eden gruba yoldan geçen vatandaşlar da eşlik etti.
İsrail bayrağını yakan grubun protestosunu desteklemek için Hollanda’dan Türkiye’ye geldiğini söyleyen Hasan Başarslan isimli bir vatandaş İsrail’in Gazze’de yaptığı katliamlara sert tepki göstererek öfkeli bir şekilde demir bariyerlere saldırdı. Öfkeli bir şekilde konuşmaya devam eden Başarslan, ‘’Bunların gücü ancak kadınlara, çocuklara yeter. Gelsinler bana ben buradayım. Savaşsa savaş. Bu rezalet ancak böyle durdurulur’’ dedi.
Ardından İsrail bayrağını ve bir kola firmasının reklam afişini yakarak üstüne basan kalabalık, Gazze’de yapılan katliamlar için İsrail’e seslendi.
Polis ekipleri İsrail Konsolosluğu etrafındaki güvenlik tedbirlerini artırırken kalabalık grup beklemeye devam ediyor.
(İHA)