Fareler; çöpler ve kanalizasyonlar gibi insanlar için son derece mikrobik olan alanları, kendileri için yaşam alanı olarak tercih eder. Bu sebeple, insanlara birçok hastalığı bulaştırma potansiyelini üzerlerinde taşırlar. Farelerin en tehlikeli yönü ise, sosyal canlılar olmaları ve dolayısıyla gruplar halinde yaşamalarıdır. Bu da; evinizde karşılaşabileceğiniz bir farenin, muhtemelen bir grubun parçası olduğu anlamına gelir ve tam da bu noktada profesyonel destek gerekmektedir.

İstanbul Böcek ilaçlama firmaları arasında bulunan ve kaliteli hizmet sunan bazı firmalar, fare şikâyetlerinizde kısa sürede çözüm üretir ve sizi farelerden kurtarmayı garanti eder. Bu firmalar İstanbul’un her iki ilçesine de hizmet verecek şekilde geniş bir servis ağına sahip olduklarından, Avrupa Yakası’nda ikamet etmekte olan birçok İstanbullu da, fare sorunuyla karşılaştığında bu firmaların desteğinden yararlanabilirler.

Fare İlaçlama İşlemine Dikkat Edilmeli

Fare ilaçlama işlemi, diğer haşere ilaçlama işlemlerine göre daha dikkatli ve titiz şekilde yapılmalıdır. Çünkü fareler (genetik anlamda) insanlarla yüksek derecede benzerlik gösterir. Bu da, fareleri etkileyebilen bir zehrin insanları da etkilemesi anlamına gelir. Yani fare sorununu çözmeye çalışırken sağlığınızdan olmak istemiyorsanız, mutlaka güvenilir bir fare ilaçlama firmasına başvurmalısınız.

Fare ilaçlama işleminde kullanılan ilaçların neler olduğuna, personelin nasıl çalıştığına ve ilaçlama teçhizatının neler olduğuna bakmadan ilaçlama şirketine karar vermemelisiniz. Aksi halde, fare sorunu çözülmediği gibi, ilaçlamada kullanılan kimyasal maddelerden dolayı vücudunuz da zarar görebilir ve sağlığınızı kaybedebilirsiniz. Bu yüzden, ilaçlamada kullanılan ilaçların Dünya Sağlık Örgütü ve Sağlık Bakanlığı onayına sahip olması gerekmektedir. Böcek ilaçlama şirketleri arasında bulunan https://bocekilaclamaistanbul.gen.tr/ gibi profesyonel firmalar, fare ilaçlamada işleminde bu kurumlar tarafından onaylanmış ürünleri kullanırlar. Fakat daha ucuza hizmet verdiğini iddia eden ve merdivenaltı diye tabir edilen firmalar, ne olduğu bilinmeyen ve insan sağlığına son derece kimyasal maddeler kullanarak hem sorunun çözümünü sağlayamaz hem de insan sağlığına zarar verirler. Bu yüzden, biraz daha az para vermiş olmak uğruna, sağlınızı kaybetmeyin İstanbul Böcek İlaçlama gibi profesyonel ve güvenilir hizmet veren, insan sağlığına önem veren firmalardan vazgeçmeyin.

Anında Hizmet

Avrupa Yakası’nın birçok ilçesinden, yıl içinde sık sık fare ilaçlama isteği gelmektedir. Fareleri gördüğünüz ilk anda telefon ile iletişim kurarsanız, 7/24 İstanbul’un her yerine hizmet parolasıyla hareket eden firmanın personeli verdiğiniz adrese gelecek ve önce alanda bir tarama yapacaktır. Bu taramada, alanın özellikleri, farelerin muhtemel sayısı ve türleri tespit edilir ve ilaçlama işleminin nasıl yapılacağı belirlenmeye çalışır. Farelerin temel olarak üç türü bulunmaktadır. Bunlar fındık faresi, çatı faresi ve lağım faresi olarak adlandırılır. Lağım faresi, en büyük ve mücadele edilmesi en zor türdür. Fare ilaçlamak için kullanılan temel üç yöntem, pellet yemleme, istasyon yemleme ve paste zehirdir. Üç yöntem de, size farelerden %100 kurtulmayı garanti eder ve arkada iz veya koku bırakmaz.

Ücret

Fare ilaçlama uygulaması için talep edilen ücret İstanbul’un her bölgesi ve farklı mekânlar (evler, işyerleri, diğer açık-kapalı alanlar) için hemen hemen aynıdır. Fiyatların belirlenmesinde önemli rol oynayan unsurlar ise ilaçlanacak olan alanın büyüklüğü, haşerenin türü ve sorunun büyüklüğü gibi unsurlardır. 80-100 TL gibi fiyatlardan başlayan ücretler (100 m2 ve altındaki alanlar için), 250-300 TL civarına kadar yükselebilir (400-500 m2 için).