Artan nüfus ile birlikte daire boyama talepleri de paralel olarak artış gösterir.İstanbul boya badana ustaları da bu alanda kendilerini her daim geliştirmek ve hep alanında uzman,başarılı kalabilmek için her geçen zamanda daha çok yeni şeyler öğrenmektedirler. Boya badana sektöründe uzman ustalarla beraber çalışan ev boyama firmalarını bulmak sanıldığı kadar kolay olmasa da belli başlı kriter ve ölçütlere göre hareket edildiğinde doğru adresi bulmak daha kolaylaşmaktadır. Bu yazımızda kısa bir şekilde hangi önemli ayrıntılar göz önünde bulundurulmalı bunlardan bahsedeceğiz.

İstanbul boya badana ustalarını nasıl seçmeliyiz?

Bir boyacı ustasını seçerken dikkat edilmesi gereken en önemli şey ustanın alanındaki geçmişi ve iş tecrübesidir. Boya badana işinde tecrübenin önemi asla göz ardı edilmemeli ve seçilecek olan ustanın kısa bir iş tecrübesi geçmişine bakılmalıdır. Boya ustası işe başlamadan önce boyanacak olan evin öncelikle bir gezilmesi ve analiz edilmesi gerekmektedir. Boyanacak yüzeyin boya yapısı, alçı veya duvar kağıdı olup olmaması dikkate alınmalı, evin metrekaresine göre fiyat belirlenmelidir. Daire boyama işi müşteriye uygun ve ustanın belirttiği süre dahilinde max 1 ile 2 gün içinde bitirilmelidir. Boya badana işi yapılırken kullanılan boya kalitesi ve boya malzemeleri dikkate alınmalıdır. Boyanacak yüzeye uygulama yapılırken bir boya işinin gerektirdiği tüm inceliklere dikkat edilerek boya geçişleri hassasiyetle yapılmalıdır. Fırçanın boyayı uygularken yön hareketleri de dikkatle yapılmalı titizlikle çalışma tamamlanmalıdır.
Boya badana fiyatları belirlenirken evin metrekaresi , duvar yüzeyinin özel durumu ve ortalama piyasa fiyatları dikkate alınarak müşteriye en uygun fiyat teklifi yapılmaktadır.

Sizler de ustanızı seçerken yukarıda kısaca bahsetmiş olduğumuz özel durumları bildiğinden emin olduğunuz tecrübeli ve uzman kişileri tercih etmelisiniz. Hayalinizdeki evinize kavuşmanız için en doğru tercihi yapabilmeniz dileğiyle.