Mitolojide ise,

Tanrılar tanrısı Zeus sevgilisi İo' yu kıskanç karısı Hera'nın gazabından koruyabilmek için bir ineğe dönüştürür. Ve buna kanmayan Hera ineğin başına bir at sineği salar. İo sinekten kaçarken boğazdan geçer ve buranın adı da ' İnek Geçidi ' adını alır.

Bir başka efsaneye göre, Altın Post'un peşinden Boğaz'ı geçip Karadeniz'e, oradan da Kolkhis'e giden İason ve Argonautlar hakkındadır. Bu efsanede de, M.Ö. 10. yüzyılda, Karadeniz'e gelerek koloniler kuran Yunanlılar'ın karşılaştıkları tehlikeleri anlatır.

İstanbul efsaneleri ya da hikayeleri ile anlat anlat bitmez. Sayfalarca roman olur ama bu eşsiz güzelliği dinlemekten ziyade gidip yerinde görmek isteyenler için boğaz turu en güzel alternatiflerden  biri olacaktır.

Bu eşsiz deneyimi yat kiralama hizmeti alarak, sizlerde organizasyonlarınız için eşinize, dostunuza ve sevdiklerinize yaşatabilirsiniz. Lüks yatlar ile boğazın keyfi emin olun ki bambaşkadır. Eşiniz ile evlilik yıldönümü kutlaması için de muhteşem bir fikir olacağını düşündüğümüz boğaz turu sizi ve eşinizi kesinlikle mutlu edecektir.

İstanbul'un bakmaya, görmeye doyamayacağınız boğaz manzarasını denizin üstünde deneyimlemeye hazır olun. Çünkü deniz ile iç içe bir ortamda İstanbul sizi kendisine bir kere daha aşık edecektir. Eşsiz deniz havası, İstanbul'un karanın ve denizinin tarihi o mistik dokusu, kıyılar boyunca yalıları, koyları Haliç' i, Kız Kulesi, Ayasofya Camii derken sizi adeta büyüleyecektir.

İşte bu muhteşem ortamda sevdiğiniz her şey ile birlikte evlilik yıl dönümünü kutlamanız size ve eşinize unutulmaz bir anı yaşatacaktır. Yıllarca dilinizden düşünemeyeceğiniz bir boğaz turu ile sizler de İstanbul'a bir kere daha aşık olacaksınız.

Sevdiğinize verebileceğiniz en güzel hediyenin ona ayıracağınız zaman olduğunu unutmayın. Onunla birlikte anlamlandıracağınız evlilik yıldönümü kutlamanızı sizin için özel olan her şey ile birleştirip sadece ikinize özel hale getirebilirsiniz.

Sizler de sevdiğinizle, sevdikleriniz ile ya da baş başa bir sürpriz parti ya da kutlama yapmak istiyorsanız yat kiralama ile bu özel günü değerlendirmenizi tavsiye ederiz. Kafa kurcalayan bir şey de bu organizasyonu yapmamın maliyeti. Ama maliyetler sanıldığı kadar ütopik rakamlarda asla değil. Kaldı ki sıradanlaşan kutlamalar ile karşılaştığımız zaman İstanbul'un nefis boğaz manzarasında, deniz ile iç içe bir ortamda yaşayacağınız bu güzel gün ve size bugün için  hizmet edecek uzman bir ekip emin olun ki her şey edecek cinsten olacak.

Siz sadece buna zaman ayırın, gerisini İstanbul'a bırakın sizin yaşatmak istediğiniz en güzel anıları bu eşsiz antik şehrin enfes boğazı sizin adınıza herkese yaşatacaktır. Şimdiden iyi eğlenceler diliyoruz.