Her yıl trafiğe binlerce yeni araç ve yeni sürücüler katılıyor. Bu trafik yoğunluğunda güvenli sürüşler için sürücülerin çok dikkatli, eğitimli, sorumlu ve bilinçli olmaları gerekiyor. Bu nedenle sürücü kursları yasal zorunluluk ötesinde önemli bir gerekliliktir. İyi bir sürücü olmak iyi bir eğitimle mümkündür. İstanbul sürücü kursları bu bilinçle hizmet vermektedir. İstanbul’da çok sayıda sürücü kursu bulunuyor ve hepsi de yasalara, yönetmeliklere uygun olarak faaliyet gösteriyor. 

Sürücü kurslarında eğitim konuları ve süreleri yönetmeliklerle belirlenmiştir. Ayrıca kurs ücretleri de her sınıf ehliyet için Milli Eğitim bakanlığınca belirlenmektedir. Ancak bu devasa büyük kentte kaçak olarak faaliyet gösteren kurs merkezleri de bulunuyor. Ucuz fiyatlarla hizmet veren kurs merkezlerine dikkat edilmelidir. Sürücü kurslarında teorik ve pratik eğitimler verilir. Eğitimler tamamlandığında da sürücü adayları sınavlara girer ve başarılı olmaları durumunda ehliyet almaya hak kazanırlar. Teorik eğitimlerde trafik bilgisi, araç teknik bilgisi ve ilk yardım dersleri bulunmaktadır. 

Bu derslerle adaylar araç kullanmaya hazırlanır. Teorik eğitimlerini tamamlayan ve sınavlarda başarılı olan adaylar direksiyon eğitimine başlar. İstanbul sürücü kursu eğitimleri ile A1, A2, B, C, D, E sınıfı ehliyet alınabilir. Direksiyon eğitimleri de alınacak ehliyet türüne göre kullanılması gereken araçlarla verilir. Sürücü kurslarında ders saatleri bellidir. Direksiyon dersleri 16 saat sürer ve bir ders saati 50 dakikadır. Ayrıca direksiyon dersleri randevu sistemiyle verilir. Bu özellikle çalışan adayların işlerinin aksamasını önler. Ancak bu eğitimlere katılabilmek ve kurs merkezlerine kayıt yaptırabilmek için ehliyet alma şartlarına sahip olmak gerekir. 

Hangi ehliyet türünü kimler alabilir, hangi sürücü kursunda kaliteli eğitim vardır, kurs dönemleri, kurs fiyatları, sınav tarihleri gibi her türlü bilgiye www.surucukurslari.com sitemizden ulaşabilirsiniz. Kendinizin veya çevrenizin trafikte can ve mal güvenliği için trafik kurallarını, trafik adabını iyi öğrenmeli, aracınıza hâkim olmalı ve trafikte sorumlu davranabilmelisiniz. Bu da ancak iyi bir eğitimle mümkündür. Ehliyet almak için öğrenmek istediğiniz her bilgi sitemizde mevcuttur.