Başakşehir, Recep Yazıcı caddesi üzerinde paralarının çalındığını söyleyen T. D.(28) ile F.Ö.(54) 1 Mayıs ve 2 Mayıs tarihlerinde birer gün arayla polise başvurarak paralarının çalındığını söyledi. Mağdurlardan T.F. “Turist olduklarını söylediler. Bana Türk parasını görmek istediklerini söyleyerek yardım istediler. Ben de cebimdeki paraları çıkartıp onlara gösterirken aniden kapıp kaçtılar.” dedi. Diğer mağdurda benzer ifade verirken polis eşkal bilgilerinden iki olayı da aynı grubun yaptığını tespit etti.

POLİS KAMERA GÖRÜNTÜSÜ ARARKEN ŞÜPHELİLERİ YAKALADI

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada polis ekipler 3 Mayıs 2017 tarihinde i olayların meydana geldiği yere giderek kamera görüntüsü aramaya başladı. Ancak polis ekipleri aynı cadde üzerinde mağdurların ifadesinde verdiği eşkallere uyan 2’si kadın 4 kişinin dolaştığını fark etti. Polis ekiplerinin takip ettiği bu kişilerin bazı vatandaşların yanına yaklaşarak konuştukları belirlendi. Yeni bir olay hazırlığında oldukları belirlenen şüpheliler düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

TEŞHİS EDİLDİLER

Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliğine getirilen şüpheliler Reza H.(23), Nader R.(57), Baran Y.(44) ile Mahnaz F.(35) olaylarla ilgili sorgulandı. Yakalanan kişiler paralarını çaldıkları mağdurlar tarafından Asayiş Şube Müdürlüğünde teşhis edildiler. Şüpheliler polisteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.