Lokantanın işletmecisi eski turist rehberi Cihan Yavuz ve Uygur Türkü aşçıya, "Burada Çin lokantası istemiyoruz. Defolup gidin, diye bağıran 5-6 kişilik grup, işyerinin camlarını kırdıktan sonra yaya olarak uzaklaştı. Çevre sakinlerinin ihbarı ile polis, olay yerine geldi. İşletmeci Cihan Yavuz, şikayetçi olmayacaklarını söyleyince, polis olay yerinden ayrıldı.
 BURASI BİZİM İÇİN EKMEK KAPISI

Cihan Yavuz, "Burası bir lokanta. Aşçımız Uygur Türkü. Bizler Türküz. Doğu Türkistan’da olan olaylara biz de karşıyız. Uygur Türklerine yapılan zulme biz de tepkiliyiz ama çoğunun da asparagas olduğunu öğrendik. Biz burada sadece ekmek parası için uğraşıyoruz. Burası bizim için ekmek kapısı. Demek ki olmayacakmış. Buraya kadarmış. Bundan sonra yapacak bir şey yok" dedi.

 DÜKKANI KAPATACAĞIZ

25 yıl turist rehberliği yaparak biriktirdiği parayla Çin lokantası açan Cihan Yavuz, şöyle konuştu:

"Artık dükkanı kapatıp gideceğim. Genelde müşterilerimiz Endonezyalı Müslüman gruplar. Uzak Doğulu gruplarla çalışıyoruz. Bize Çinli müşteri çok az gelir. İçki satışı yapmıyoruz. Müslüman gruplara çalıştığımız halde, başımıza böyle bir olay geldi. Kırılmaz camlarımızı kırdılar. Biz de kepengi kapatıp bekledik. Polis geldi. Şikayetçi olmadım. Olsam ne olacak ki? Ben şikayetçi olmayacağımı, söyledim. Yapılacak bir şey yok. Daha önce uyarı almadık. Zaten lokantayı açalı 6 ay oldu. Zar zor geçinmeye çalışıyorduk. Şimdi o da bitti. Artık kapatıp gideceğiz. Yeni bir gelecek bakacağız. Başka şansım yok. Ufak bir birikimim vardı. Onu da buraya harcadım. Ayrıca dükkanın borçları da var. Artık her şey bitti. Ne diyeyim. Bizim ki sadece ekmek kapısıydı. Sadece yemek verip, yemek satıyorduk. Amacımız burayı kendimize ekmek kapısı yapmaktı. Bu tip politik olaylara kurban gitmek çok gücüme gitti. Onlara teşekkür ediyorum."

TOPHANE’DE SANAT GALERİLERİ DE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Tophane’de sokakta içki içildiği gerekçesi ile 2010 ve 2014 yıllarında mahalle sakinleri sanat galerilerini taş ve sopalarla basmış, yaralananlar olmuştu