Ayrıca İstanbulda gezilecek yerler adalar da vardır.Bu yerlerde ailecek güzel zamanlar geçirebilirsiniz.İşte sizler için düzenlemiş olduğumuz İstanbulda gezilecek yerler listesi;

1)Ayasofya:Burası gerçek bir tarihi mekan diyebiliriz.Çünkü burası 3 kez inşa edilmiş olup en son halini ise İstanbul’un fethinden sonra cami olarak kullanılmaya başlamıştır.Buranın iç süslemeleri farklı medeniyet ve dinlere mensup olarak dizayn edilmiştir.Günümüzde ise müze olarak yer almaktadır.İstanbul’a yolunuz düşmüşse eğer mutlaka görmeniz gereken bir yerdir.

2)Topkapı Sarayı:Burası Osmanlı İmparatorluğu’nun 400 yıl boyunca buradan yönetildiği bir saraydır.Günümüzde müze olarak kullanılsa da iç tasarımı ve canlandırmaları hala bizlere eskiyi anımsatmakta ve hatırlatmaktadır.

3)Yerebatan Sarnıcı:Burası Bizans döneminden kalmadır ve o zamanlar sarayın su ihtiyacını karşılamak için yapılmıştır.İçerisinde bulunan Medusa heykeli ise hala görenleri etkilemeye devam ediyor.Günümüzde konserler,dinletiler ve bir çok sanat etkiliği ile kullanılmaktadır.

4)Kız Kulesi:Burası adında bir çok eser yazılmış ve hakkında bir çok efsanenin anlatıldığı İstanbul denildiğinde akla ilk gelen yerlerden birisidir diyebiliriz.Özellikle gidilip görülmesi gereken yerlerden biridir.Günümüzde ise burada bulunan restaurantlar genellikle evlilik yıl dönümleri için en çok tercih edilen mekanlar arasında yer alıyor.

5)Galata Kulesi:İstanbul denildiğinde akla gelen ilk yerlerden biriside burasıdır.Hakkında bir çok efsaneye yer verilmiş olan bu yer günümüzde turistlerinde en çok ilgi odağı olan yerlerden birisidir.

Genel olarak İstanbulda gezilecek yerlerin isimlerini sizlere aktardık.Şimdi ise farklı mekanlar ve gezilecek yerleri ele alalım.

İSTANBULDA GEZİLECEK YERLER ADALAR

İstanbulda gezilecek yerler baharda en çok adalar aslında.Baharın cıvıltısı kokusu ile iç içe olacağınız bu güzel tarihi adaları şöyle sıralayalım;

1)Büyük Ada:Burası tarihi bir adadır.İçerisinde çok güzel ve etkileneceğiniz mekanlar olduğu gibi bazı şikayette bulunacağınız durumlarda mevcut bunlardan birisi fayton trafiği diyebiliriz.Kahvaltı için güzel mekanlara sahip olan bu yerde doğa manzarası ile keyifli bir gün geçirebilirsiniz.

2)Heybeliada:Bu ada büyük bir alana sahip ve fazla kalabalık olmadığı için en çok sevilen yerlerden birisidir.Burada isterseniz bisiklet turları yapabilir güzel vakit geçirebilirsiniz.Buranın 2 adet plajı vardır ve ücretlidir fakat denizi biraz yosunlu olsa da derinliği olmadığı ve doğal bir ortama sahip olduğu için en çok tercih edilen yerler arasındadır.

3)Burgaz Adası:Burası denize girebileceğiniz güzel hoş bir yer diyebiliriz.Özellikle Sait Faik Abasıyanık müzesini de içerisinde bulunduran güzel bir yerdir.Ailecek gezebileceğiniz ve hafta sonunun tadını çıkarabileceğiniz en güzel mekanlardan birisidir.

4)Kınalı Ada:Burası tarihi evleri ve sokakları olan bir adadır.Denize girmek ücretli olsa da en çok tercih edilen mekanlardan birisidir.Denizi çok beğenilse de taşlar ayaklarınızı acıtabilir.Turistik bir alana sahip olan bu ada en diğer adalarda olduğu gibi Arapların ilgisi de bir hayli fazla diyebiliriz.

İSTANBULDA GEZİLECEK YERLER AÇIK HAVA

İstanbul’da sevgiliniz,eşiniz veya aileniz ile güzel bir gün geçirmek için bir çok alternafiniz bulunmaktadır.Tekne turları kafeler yada sinema salonları gibi bir çok yer ve mekan tercih edebilirsiniz.Bunun yanı sıra İstanbul’a ilk defa gidecekseniz eğer ve tarihi bir mekanda dinlenmek isterseniz de yine bir çok mekan bulmanız çok kolay olacaktır.İstanbulda gezilecek yerler bilinmeyen yerleri sizler için şöyle sıralayalım;

1)Anadolu Hisarı:Burası tarihi bir mekan olup Göksu nehri ile doğal ve güzel bir ortamdır.Burada dilerseniz tekne turları ile güzel bir vakit geçirebilir dilerseniz nehir kenarlarında bulunan cafeler ve restaurantlarda hoş vakit geçirebilirsiniz.

2)Anadolu Kavağı:İstanbul’da bulunan bir sahil ve balıkçı kasabasıdır.Burası sessiz sakin bir mekan olup şehrin gürültüsünden uzak bir yerdir.Burada midye ve deniz ürünleri özellikle çok tercih edilmektedir.

3)Riva:Burası deniz ve doğa ile iç içe olabileceğiniz sessiz ve sakin yerlerden birisidir.Dilerseniz eğer sabahları kahvaltı yapmak için de gayet sessiz ve güzel bir manzarası vardır.Burada ailecek yada baş başa vakit geçirebilirsiniz.Yürüyüş için ideal bir mekan diyebiliriz.

Buraya dilerseniz günü  birlik seyahat için de gelebilirsiniz.Deniz zamanı bitse bile burada yürüyüş yapabilir keyifli vakitler geçirebilirsiniz.Burada bir sürü tekne bulunmaktadır ve buradaki teknelerden bazıları balık ekmek satılan bir mekan olarak dizayn edilmiştir.İstanbulda gezilecek yerler açık hava mekanları dediğimizde aklınıza gelebilecek ilk mekanlar arasında yer almaktadır.

İstanbul Otelleri ve fiyatları için MNG Turizm’i ziyaret edebilirsiniz.