TBMM Genel Kurulunda Torba Yasaya yeni eklenen madde ihdası ile İstanbul’da Ümraniye ve Ataşehir ilçelerinin sınırları O-4 ve E-80 Karayolu sınır tayin edilerek yeniden belirlendi.
TBMM’de görüşmeleri devam eden Torba Yasa Tasarısına yeni bir madde ihdası yapıldı. Yapılan yeni madde ihdasına göre Ümraniye ve Ataşehir ilçelerinin sınırları O-4 ve E-80 Karayolu sınır olarak belirlendi. Yapılan yeni madde ihdasına muhalefet milletvekilleri sert tepki gösterirken, Barbaros Mahallesinin Ümraniye ilçesine bağlanmak istenmesini müteahhitlerin isteği olduğunu iddia ettiler.
130. maddesinden sonra gelmek üzere yeni ihdas edilen maddede şu ifadelere yer verildi:
“5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanunun 1. maddesine ekli 16 sayılı listesinin 8. sırasında yer alan ‘Barbaros’ ibaresi ‘Barbaros Mahallesinin O-4 Karayolunun güneyinde kalan kısmı’ şeklinde değiştirilmiş, 11. sırasında yer alan ‘Yeni Çamlıca’ ibaresinden sonra gelmek üzere ‘Yenişehir, Mimar Sinan ve Mevlana Mahalleleri’ ibaresi eklenmiş, 12. sırasında yer alan ‘Mustafakemal Mahallesinin’ ibaresinden sonra gelmek üzere ‘ve Aşık Veysel Mahallesinin’ ibaresi eklenmiş, 13. sırasında yer alan ‘Namıkkemal’ ibaresi ‘Esenevler’ şeklinde değiştirilmiştir.”
Maddenin gerekçesinde, İstanbul’da Ataşehir ve Ümraniye ilçelerinin sınırları belirlenirken O-4 ve E-80 Karayolunun sınır olarak belirlenmesinin amaçlandığı ifade edildi. Yeni madde yapılan oylama sonrasında kabul edilerek Torba Yasa Tasarısı içine girdi.
(İHA)