İstanbul Valisi Vasip Şahin, meteorolojik verilerde bir değişiklik olmazsa yarın okulların tatil edilmeyeceğini belirterek, “İnşallah okulları yarın açık tutmaya çalışacağız” dedi. Şahin, kimliği belirlenen canlı bombayla ilgili soruları ise yanıtsız bıraktı.
Vali Şahin, Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar’ı ziyaret etti. Hazinedar’ın makamında gerçekleşen görüşme basına kapalı olarak yapıldı. Vali Şahin, görüşme sonunda gazetecilerin sorularını yanıtladı. Hazinedar’a iade-i ziyarette bulunduğunu ifade eden Şahin, kimliği belirlenen canlı bombayla ilgili soruları ise, “Sayın bakanımız zaten açıklama yaptı. O doğrultuda gerekli gelişmeler olduğunda sayın bakanımız açıklama yapacaktır” diyerek yanıtsız bıraktı.
“Okullar yarın da tatil olacak mı?” sorusu üzerine açıklama yapan Vali Vasip Şahin, “Şu ana kadarki tatillerimizi meteorolojik verilere göre yaptık. Bugünkü tatil gerekçemiz de kar yağışından ziyade mevcut karı küreme ve temizleme çalışmalarının sokak aralarında özellikle aksama ihtimaline binaen ve yolların buzlanmadan mütevellit bir takım sıkıntıların yaşanmaması için bugünü de tatil yaptık. Ama yarınla ilgili yine bir değerlendirme yapacağız. Çok olağanüstü bir durum görünmüyor. İnşallah okulları yarın açık tutmaya çalışacağız. Ama meteorolojik verilerde bir değişiklik, bir gelişme olursa onu da kamuoyuyla paylaşacağız. Çocuklarımız tatilden çok mutlu oluyorlar ama çocuklarımızın eğitim öğretim hayatının da aksamaması, her gün edinecekleri yeni bilgilerden mahrum kalmamalarını önemsiyoruz” dedi.
Şahin, sosyal medyada kendisiyle ilgili eğlenceli paylaşımlarda bulunan gençlerin çok esprili ve çok zeki nükteler yaptıklarını da belirterek, “Bazen cevaplayamayacağınız derece zeka ürünü espriler yapıyorlar” ifadelerini kullandı.

PLAKET YERİNE, FOTOĞRAF ALBÜMÜ
Görüşmenin ardından Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, Vali Vasip Şahin’e fotoğraf albümü hediye etti. Başbakan Davutoğlu’nun getirdiği plaket yasağını hatırlatan Hazinedar, “Sayın Başbakanımızın plaketlerle ilgili düşüncelerine katılıyorum. Ben belediye başkanı olduğumdan bu yana hiç plaket vermedim. Ama Beşiktaş’ın tarihinde şüphesiz önemli bir yeri olan ve Atatürk’ün 16 Mayıs 1919’da da milli mücadeleye çıktığı nokta Akaretler, Beşiktaş’tır. Hem onun Beşiktaş günlerini anlatan özel, elinize aldığınızda fotoğraf olduğu için bırakmadan bitirebileceğiniz çok güzel bir eser” dedi.
(İHA)