Cumhurbaşkanlığı seçimleri için 35 yıldır öğretmenlik yapan Fikriye Uz, Cumhurbaşkanlığı adaylığını açıkladı.
Biyoloji öğretmeni olan Fikriye Uz, 10 Ağustos ve 24 Ağustos tarihlerinde iki turlu yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday olacağını açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı adaylığına müracaat için yaklaşık bir ay kala, Samsun’dan TBMM’ye gelen Uz, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için şunları dedi:
"Ben ne sırça köşklerden birileri, ne tanınmış birinin kızı, kardeşi veya eşiyim. Ben halkın kendisiyim. Ben bir öğretmenim. Adil kişiliğim, şefkatim, hoşgörüm ve merhametim ile ben Cumhurbaşkanlığına adayım. Yıllardır gurur duyarak yaptığım öğretmenliğimde her profilden insanı tanıdım, insanların beklentilerini, ruhsal durumlarını ve ihtiyaçlarını biliyorum. O nedenle Türkiye Büyük Millet Meclisindeki Milletvekillerinden sıradışı davranıp bu sefer Cumhurbaşkanlığı adaylığı için beni desteklemelerini bekliyorum. İnsanın içinde adaletsizlik duygusu birikir, bir isyana dönüşür. Acaba ben ne yaparım dersiniz. Benim de hayalim yükselen şık plazalar, AVM’ler değil; bir parça insanlığın yükselmesini hayal etmektir."
(İHA)