Türkiye’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan G20’ye katılacak ülkelerin devlet başkanları için Denizli’de özel bornozlar hazırlandı.
Türkiye’nin ev sahipliğinde Antalya’da gerçekleştirilecek olan G20 Liderler Zirvesi için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken, tekstili ile ünlü Denizli, zirveye katılacak bazı devlet başkanları için özel bornoz hazırladı. Almanya Başbakanı Angela Merkel, İspanya Başbakanı Marlano Rajoy ve Meksika Cumhurbaşkanı Enrique Pena Nieto için hazırlanan ve 1. kalite olarak üretilen bornozlar, Antalya’ya gönderildi. Bornozların üzerinde devlet başkanının ismi ve ülkesinin bayrağı yer alırken, her bornozdan 2’şer tane üretildiği kaydedildi.
Konuyla ilgili bilgi veren Evteks Tekstil Mühendisi Mehmet Topkara, “Türkiye’nin ev sahipliğini yaptığı G20 zirvesi için dünya liderlerine Denizli’den bornoz gönderiyoruz. Bu bornoz tamamen Türk yapımıdır ve yüksek kalitede üretilmiştir. Bornozların üzerinde her dünya liderinin ülkenin bayrağı ve ismi yazıyor. 2 tane ürettik. Birini otelde kaldığı sürece giymeleri için. Diğerini de hediye olarak götürmeleri için. Bu konuda Denizli olarak çok şanslı olduğumuzu düşünüyorum. Denizli’nin tekstil kalitesini dünyaya kanıtlamış olduk’’ dedi.
Bornozlar için özel olarak çalıştıklarını ifade eden Topkara, ‘’Dünyaya yüksek kalitede mal satıyoruz. Bunun için de en iyi maddeyi kullanıyoruz. Dünya liderlerine verdiğimiz bornozlarda yüksek su emiciliğine sahip. Biz zaten şirket olarak 45 ülkeye ihracat yapıyoruz. Bununla da gurur duyuyoruz” dedi.
(İHA)