KARABÜK (AA) - Karabük Valisi Kemal Çeber, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Çeber, mesajında, Türk milletinin bağımsızlığa ve kutsal değerlerine olan inancını destanlaştıran İstiklal Marşı'nın, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde "Milli Marş" olarak kabul edilişinin 97. yıl dönümünü büyük bir gururla kutladıklarını ifade etti.

Türk ulusunun kendisini esir etmek isteyen güçlere karşı topyekun verdiği bir savaşla ulusal benliğini kurtardığı ve bağımsızlığa olan tutkusunu destanlaştırdığı istiklal mücadelesinin, milli şair Mehmet Akif Ersoy'un muhteşem mısralarıyla ölümsüzleştiğini aktaran Çeber, şunları kaydetti:

"Gönül ve fikir dünyamızın inşasında çok önemli bir rol üstlenen, hayatı boyunca hak davası yolunda olmayı, temel felsefe edinmiş Mehmet Akif'i tanımak ve yeni nesillere tanıtmak öncelikli görevimizdir. İstiklal Marşı, milletimizin bağımsızlık aşkının, imkansızlıklar içerisinde gösterdiği büyük kahramanlığın, azim ve fedakarlıkla verdiği kurtuluş mücadelesinin sembolüdür. Yüce Türk milletinin hiçbir dayatmaya asla boyun eğmeyeceğinin haykırışı olan İstiklal Marşı'mız, gerektiğinde milletimizin birlik ve beraberlik ile başaramayacağı hiçbir şeyin olmadığının da göstergesidir. Bu düşüncelerle İstiklal Marşı'mızın Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından kabulünün yıl dönümünde Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u, aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum."