KASTAMONU (AA) - İstiklal Yolu Derneği Başkanı Ziver Kaplan, İstiklal Yolu'nu dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.

Kurtuluş Savaşı'nda cepheye lojistik malzeme ve cephane taşınan İstiklal Yolu'nun tanıtımı için Kastamonu'da İstiklal Yolu Derneği kuruldu.

İstiklal Yolu Derneği Başkanı Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, derneğin faaliyetlerine başladığını kaydetti.

Ulusal bağımsızlığın dönüm noktasının Kurtuluş Savaşı olduğunu belirten Kaplan, "Anadolu'nun dışarıya açılan tek limanı İnebolu Limanıydı. Düşmanı yok etmek için kullanılan mühimmatı ecdadımız, İstiklal Yolu üzerinden Ankara'ya ulaştırmıştır. Vatan topraklarının kurtulması için bu yolda eşsiz bir mücadele örneği gösterildi." diye konuştu.

Kastamonu insanının bu yolda büyük bir mücadele örneği gösterdiğini kaydeden Kaplan, "Kurtuluş Savaşı'nda Kastamonu halkının yapmış olduğu fedakarlıkları anlamak, o dönemde yaşanan zorlukları gelecek kuşaklara aktarmak, bu mücadelenin izlerini yaşatmak ve İstiklal Yolu'nu dünyaya tanıtmak için derneğimizi kurduk." ifadesini kullandı.

Kaplan, derneğin geçici yönetim kurulunun kendisinin yanı sıra Zafer Karahasan, Feza Tiryaki, Fatma Bölükbaş, Serdar İzbeli, Mustafa Afacan, Mustafa Erkan Yılmaz ve Nida Sinsi'den oluştuğunu söyledi.