SİNOP (AA) - Sinop İŞKUR Müdürü Asaf Çalışır, yeni istihdam kapsamında işverenlere sağlanan yeni istihdam ücret desteği için başvuru süresinin 30 Nisan'da sona ereceğini bildirdi.

Çalışır, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 21 Ocak'ta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Türkiye Ekonomi Şurası'nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iş dünyasına yeni istihdam seferberliği çağrısında bulunduğunu hatırlattı.

Bu kapsamda çıkarılan teşvik kanunuyla "Burası Türkiye Burada İş Var" sloganıyla 1 Şubat'ta getirilen yeni istihdam ücret desteğine başvuru süresinin 30 Nisan'da sona ereceğini belirten Çalışır, "Konuyla ilgili işverenlerin taleplerini müdürlüğümüze bildirmeleri gerekmektedir. İşverenlerimizin istihdam ücret desteğinden faydalanmaları için işçi alımları ve işe girişleri hızlandırmalarını bekliyoruz." dedi.

Yaklaşık üç ay önce Sinop Ticaret ve Sanayi Odası ile il merkezi ve Boyabat ilçesinde tanıtım ve davet toplantıları yaparak işverenlere bilgi verdiklerini aktaran Çalışır, iş yeri ziyaretlerinin ise halen sürdüğünü dile getirdi.