GİRESUN (AA) - İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında dün Belize bandıralı bir gemiyle çarpıştıktan sonra batan "Gökbel" isimli Türk yük gemisinden sağ kurtulan Hasan Tiryaki'nin memleketi Giresun'daki babaevinde buruk sevinç yaşanıyor. 

Tiryaki'nin, Eynesil ilçesine bağlı Yarımca Köyü'nde yaşayan anne ve babası, batan gemide oğullarının sağ kurtulmasının sevincini yaşıyor. 

Baba Fazlı Tiryaki (70), AA muhabirine yaptığı açıklamada, oğlunun bir senedir gemide çalıştığını ve üçüncü kez gittiği seferde kazanın yaşandığını belirtti.

Geminin batma haberini İstanbul'da yaşayan oğlunun telefonla bildirdiğini anlatan Tiryaki,  "İstanbul'daki oğlum bize telefon etti, 'Hasan'ın çalıştığı gemi kaza yapmış, batmış ama o kurtulmuş. Kendine ulaşamadık ama arkadaşının telefonuna ulaştık' dedi. Arkadaşı, 'Hasan'ın hastane yattığını ve endişelenmememiz gerektiğini' söylemiş. Tabiki insan sıkılıyor, üzülüyor ama ne yapacaksın ki Allah'ın takdiri. İnşallah iyidir, zaten iyi olduğu yönde haber aldık. Yetkililerden oğlumun bir an önce bize ulaştırmasını istiyorum" diye konuştu.

Anne Zeliha Tiyaki (68) ise oğlunun sağlık durumunun iyi olduğu haberini aldıkları için sevindiğini söyledi.

Şeker hastası olduğu için ailesinin kendisine haberi vermekte zorlandığını ifade eden Tiryaki, "Kazayı diğer oğlum haber verdi. Haberi aldığımda başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Daha sonra Hasan büyük oğluma ulaşmış. Büyük oğlum, 'Kendisiyle konuştum, üzülme' dedi. Dünden bu yana stres altındayız" dedi.

Hasan Tiryaki'nin eşinden boşandığı ve bir kız çocuk babası olduğu öğrenildi.

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında dün Belizebandıralı bir gemiyle çarpıştıktan sonra batan Türk yük gemisindeki iki kişi yaşamını yitirmiş, 4 kişi kaybolmuş, mürettebattan 5'i de kurtarılmıştı.