RİZE (AA) - Rize'de, İtfaiye Teşkilatı'nın 301. kuruluş yıl dönümü çeşitli etkinliklerle kutlandı. 

Cumhuriyet Meydanı'ndaki belediye otoparkında düzenlenen programa, Vali Yardımcıları Turan Yılmaz ve Mehmet Kurt, İl Garnizon Komutanı Albay Semih Coşkun, Belediye Başkanı Reşat Kasap, diğer ilgililer ve vatandaşlar katıldı.

Programda senaryo gereği çıkarılan yangın, itfaiye ekiplerince kısa sürede söndürüldü. Ekipler, otomobilden ve kulübeden yaralı kurtarma tatbikatı da gerçekleştirdi. Ateşe verilen kulübeden çıkartılan ve kısmen yanan cansız mankene, sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Ekipler, yeni satın alınan 42 metrelik merdiveni bulunan itfaiye aracı ile 7 katlı binada mahsur kalanları kurtarma tatbikatı gerçekleştirdi.

Belediye Başkanı Kasap, burada yaptığı konuşmada, İtfaiye Teşkilatı'nın kuruluş yıl dönümünü kutladı.

Rize itfaiyesinin, Türkiye'de kurulan ilk itfaiye ekiplerinden olduğunu belirten Kasap, "İtfaiyemiz 60 personel ve 14 araç filosuyla sorumluluklarının bilincinde, itfaiyeci kimliğine yakışır şekilde fedakarca çalışmaya ve şehrimize hizmet etmeye devam etmektedir" dedi.

Kasap, personel standardını yükseltmenin yanı sıra araç filosunu da güçlendirmek için çalıştıklarını ifade ederek, "Alman yapımı son teknolojiye sahip itfaiye aracını Türkiye'de üçüncü olarak İtfaiye Müdürlüğümüz bünyesine kazandırdık. Teknik özellikleriyle Rize'ye önemli derecede kazandıracak araçtaki yangına müdahale merdiveni 42 metre yüksekliğe 1 dakikada yükseliyor. İleride araç filomuz daha da çoğaltılacaktır" diye konuştu.

Program, itfaiye araç ve gereçlerinin yer aldığı serginin gezilmesinin ardından sona erdi.