TOKAT (AA) - Tokat Belediyesi itfaiye ekiplerince İtfaiye Haftası etkinlikleri kapsamında tahliye, yaralı kurtarma, ilk yardım ve yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirildi.

Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilen tatbikatta senaryo gereği, 5 katlı apartmanın terasında mahsur kalan bir kişi için bölgeye itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekipler, mahsur kalan kişiyi itfaiye merdiveni yardımıyla kurtardı.

Trafik kazasında araçta sıkışan yaralı ise ekiplerce çıkarıldıktan sonra ilk müdahalenin ardından hastaneye kaldırıldı. Otomobilde çıkan yangın da itfaiye ekiplerince söndürüldü. Tokat Devlet Hastanesinin marketinde çıkarılan yangına da ekiplerce müdahale edildi.

Tatbikatta, LPG yangınlarına karşı alınacak önlemler ve müdahale teknikleri de gösterildi.

Terör saldırılarında şehit düşenlerin anısına itfaiye aracının yangın merdiveninde Türk bayrağı açan itfaiye görevlileri, halat yardımıyla aşağıya indi. Tatbikat, itfaiye duasının ardından son buldu.

Tatbikatı izleyen Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, itfaiyecilerin 301. yılını kutladıklarını söyledi.

İtfaiyeciliğin kutsal bir meslek olduğunu dile getiren Eroğlu, "Onlar insanların canını, malını kurtaran, müşkül durumlarında yanlarında olan, hatta canı pahasına bu işi yapan insanlardır. Onun için itfaiyecilerimizin alınlarından öpüyorum" diye konuştu.