KARABÜK (AA) - Karabük'te Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen "Itri ve Tıbbi Bitkiler Yetiştiriciliğinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 35 bin lavanta dikildi.

Karabük Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan yazılı açıklamada, Konya Karapınar Çölleşme ve Erozyon Araştırma Merkezinden temin edilerek dağıtımı yapılan 35 bin lavanta fidesinin Merkez, Eflani, Eskipazar, Ovacık ve Safranbolu ilçelerinde toprakla buluştuğu, projenin toplam 18 çiftçi tarafından 28 dekar alanda uygulanacağı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Mustafa Şahi̇n, Karabük'te tarımın önemi, bitkisel üretimde mevcut alanların değerlendirilerek ekilmeyen alan bırakılmaması, uygun bitkilerin tespit edilerek çiftçilerin alternatif ürünlere yönlendirilmesi kapsamında önemli bir proje olduğunu vurguladı.

Şahin, "Bakanlığımızca uygulanan proje kapsamında ilk defa müdürlüğümüzce demonstrasyon çalışmalarımızla tıbbi ve ıtri bitkileri yaygınlaştırmaya, tarım alanların küçük ve parçalı olmasından dolayı birim alandan yüksek gelir getirici bitkilerin yetiştirilmesine önem veriyoruz." değerlendirmesinde bulundu.