KASTAMONU (AA) - İlim Yayma Cemiyeti( İYC) Kastamonu Şubesi tarafından bu yıl 8'incisi düzenlenen yaz etkinlikleri sona erdi.

Yaz etkinliklikleri final programında öğrencilere yönelik çeşitli alanlarda yarışmalar yapıldı.

Programa katılan Kastamonu Belediye Başkanı Tahsin Babaş, Türkiye'nin güçlü bir millet yapısına sahip olduğunu belirtti.

Çocuk yetiştirmede herkese büyük görev düştüğünü ifade eden Babaş, " Dinine, bayrağına, kitabına, toprağına ve yurduna bağlı gençleri görmek bizleri mutlu ediyor. İnşallah bu bağlılık devam eder. Son günlerde vatanına bağlı ve hain arasında gidip geliyoruz. Hainlik yapanları ne kadar düşünsem aklım." dedi.

İYC Kastamonu Şube Başkanı Fatih Köse ise bu yıl 8'incisi düzenlenen yaz etkinliklerinin final programını gerçekleştirdiklerini söyledi.

Köse, "Neslimize faydalı olmak vatan ve bayrak sevgisi için neslini bilen değerleriyle barışık bir nesil yetiştirmek amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bizler yıllardır hiçbir gizli gündemi olmadan yetiştirdiğimiz çocuklar üzerinden farklı hesaplara girmeden sadece Allah rızasını kazanmak için çalıştık. Yaşanan bu süreç, gençlerimize güvenmemiz gerektiğini gösterdi." diye konuştu.

Konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi.

Programa AK Parti İl Başkanı Halil Uluay, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve çocukların aileleri katıldı.