İzmir’de yaşanan bombalı saldırının ardından İzmir valisi Erol Ayyıldız açıklama yaptı. Ayyıldız, biri polis biri de mübaşir olmak üzere 2 şehidimizin bulunduğu kaydederken 2 teröristin ölü ele geçirildiğini kaydetti.
Vali Ayyıldız, teröristlerin yanında 2 kaleşnikof silah, RPG7 ile buna ait 8 fişek ve 8 el bombası bulunduğunu ifade etti. Teröristlerin fark edilmeden içeri girmesi durumunda katliam yapacağı anlaşılırken, bu durumun Şehit olan polis memurunun önlediği kaydedildi. Vali Ayyıldız, “Durdurmak istemesi sonrasında teröristler kaçıyor, kaçarken çatışma çıkıyor aracı patlatıyor, polis şehidimiz onlara karşılık veriyor ve o esnada oluyor...” dedi.
 
Vali Ayyıldız’ın açıklamaları şu şekilde:
“Bir araç geçerken polis memurlarımızın durdurması sonrası çatışma çıktı. Teröristler kaçarken bombalı aracı patlattı. Çıkan çatışma sonucunda bir polis memurumuz ve adliye mübaşirimiz şehit oldu. Yaralı vatandaşlarımız  5 kişi tedavi görüyor. Ölen şehitlerimize gani gani rahmet diliyoruz.
 
Bu menfur ve hain saldırıyı yapanlar bizim şehit olan kardeşimiz de dahil olmak üzere Emniyet birimlerimizin çaba gayretleriyle çok fazla zayiat olmadan içimizi yakan şekilde atlattık.
 
Bu teröristler ölü olarak gele geçirildi. Yanlarında 2 adet Kaleşnikof tüfek, ayrıca RPG7 ve ona ait 8 tane fişek olmak üzere, 8 tane el bombası bu şekilde ele geçirildi. Bu hadisenin içimize acıtmakla beraber, bu şekilde atlatılması alınan tedbirlerin ve cefakar ve vefakar şehit olmaya göze alan emniyet güçlerimiz sayesinde olmuştur. Allah rahmet eylesin. Tedavi gören polis memurlarımız var. Onlarda inşallah kısa zamanda ayağa kalkar. Allah onlardan ve diğer emniyet mensuplarımızdan razı olsun. Bu hadise içimizi yakmıştır.

Teröristlerin olduğu düşünülen bir araçta emniyet birimlerimiz tarafından patlatıldı.  Ele geçirilenler örgüt bazında kim olduğu değerlendirildiğinde PKK olduğu değerlendirilmekte. Eylemi yapanların amacı doğrultusunda ve eyleme bakıldığında kimlik tespitlerine bakıldığında böyle bir değerlendirme yapıldı. Milletimizin başı sağ olsun.
 
Burada her türlü tedbir alınıyor. Arkadaşlarımız her türlü şeye hazır. Yoldan geçecek, içeri girecek  araçlar noktasında tam bir teyakkuz halinde. Burada ki polis arkadaşımızın değerlendirmesi sonrasında bu hadise yaşandı. Her hâlükârda böyle bir hadisenin olması noktasında burada ki arkadaşımız kendi şehit oldu ama can kaybını önledi... Durdurmak istemesi sonrasında teröristler kaçıyor, kaçarken çatışma çıkıyor aracı patlatıyor, polis şehidimiz onlara karşılık veriyor ve o esnada oluyor...
 
3. şahıs ne dir ne değildir, olağanüstü hal yaşıyoruz. Biz olabilme ihtimaline karşı, başka yerde eylem olma ihtimaline karşı teyakkuz halindeyiz.
 
Doğru 2 terörist ölü ele geçirildi. Şuan da yaralı vatandaşlarımız var.  Toplam yaralı sayımız 6-7 civarında... “