Peki Sportoto Süper Lig’de şampiyonluğun favorisi Fenerbahçe mi? Kamuoyunda yaratılan algı en başlarda Galatasaray’ın şampiyon olacağı yönündeydi. Hatta sarı lacivertli takımın yaptığı 18 transferin itibarsız gösterilmeye çalışıldığı görülüyor. Ardından Galatasaray’ın kötü gitmesi, Fenerbahçe’nin 4 maçlık galibiyet serisi yakalaması bu kez kamuoyundaki algıyı Fenerbahçe şampiyon olacak şekilde değiştirdi. Sarı lacivertli takım 18 transfer yaptı ancak bunlar Süperbetin bakıldığında eksik bölgelere olan takviyelerdi. Yani Fenerbahçe takımı oldukça eksikti ve yerlerine yeni oyuncular satın aldı. Yaratılan algı camiada bazı karışıklıklara da sebep oldu.

Bizi Şampiyon Gibi Göstermeyin!

Geçtiğimiz sezon Alanyaspor’un başında bulunan ve son derece iyi sonuçlar alan Erol Bulut, bu sezon bir dönem futbolcu olarak da formasını giydiği Fenerbahçe’ye geldi. Takımın başında Emre Belözoğlu’yla birlikte bazı transferlere imza attı. Kamuoyunda yaratılan şampiyon Fenerbahçe algına karşı sert söylemlerde bulundu. Bizi şimdiden şampiyon olarak göstermeyin. Takımda yerine oturtulması gereken birçok eksik var. Tam olarak ideal 11’imizi bulmuş değiliz, bu yüzden kamuoyunda yaratılan algıya gelmeyelim dedi. Bununla birlikte Süperbetin giriş Konyaspor’a kendi evinde 2-0 kaybetmesinin ardından bu söylemlerine dikkat çekti. Başarmamız gereken çok önemli şeyler var ve bunların üstesinden kısa sürede geleceğiz diye konuştu.

Galatasaray ve Başakşehir Geliyor

Ligdeki puan durumuna baktığımızda üsteki 2 takımın 17’şer puanı bulunuyor. Alanyaspor 1 maç eksiği ile, Fenerbahçe ise maç eksiği olmadan 17 puanda. Hemen arkalarında eksik maçı bulunmayan Galatasaray 16 puana sahip. Medipol Başakşehir ise 13 puan toplayabilmiş. Birçok futbol yorumcusu Galatasaray ve Başakşehir’in şampiyonluk yolunda Fenerbahçe’nin en önemli rakipleri olduklarını söylerken kimsenin Alanyaspor’un şampiyon olabileceğini düşünmemesi Akdeniz ekibini küçümsedikleri anlamına geliyor. Geçtiğimiz sezon şans dahi verilmeyen Başakşehir’in şampiyonluğa ulaşması Süperbetin Twitter üzerinde dikkate alınması gereken bir konu. Gelecek hafta takımların alacağı sonuçlar yorumcuların fikirlerini değiştirebilir ancak şimdiden birçok gazete ve televizyonda Fenerbahçe şampiyon olarak gösteriliyor. 42 hafta sürecek olan ligde kimin şampiyon olacağını ilerleyen aylarda göreceğiz.