Bu baskının sebeplerinden biri de yabancı ülkelerin Türkiye nin her zaman dışa bağımlı bir ülke olmasını istemesidir. 2017 yılında bu oyunları malzeme fiyatlarına gelen faiş zamları gösterebiliriz. Çünkü maalesef hammadde ürünler açısından Almanya ya bağımlı bir ülkeyiz. 2017 yılında hammaddeye gelen zamlar yüzde yüzü geçmiştir. Fakat bu zamlar bizim ihracatımızı engellememiştir. Fakat kar oranlarınını çok ama çok az seviyelere düşürmüştür. Satışlar aynı oranda olmasına rağmen maalesef kar az olması sebebiyle büyüme gerekirken, yeni makina parkuru oluşturmak gerekirken maalesef bunu 2017 yılında yapmak pek mümkün olmadı mobilyacılar için.

Esnafımız bu türlü oyunları tek başına aşamayacağı için mobilyacılar odasına da bu sene çok iş düşmüştür. İlk 2018 Ocak ayı seçimlerinde oda yönetim kendini yenilemiştir. Uslu Büro Mobilyaları yönetim kurulu başkanı Yusuf USLU da bu yönetimde yer alarak ülkemize ve büro mobilyaları izmir sektörüne karşı açılan ekonomi savaşlarına beraber çarpışmayı prensip edinmiştir. Odamız bütün esnafın ortak paydada buluştuğu tek noktadır. Herkes burada fikirlerini özgürce söylemekte ve bu doğan fikirlerden gereken neyse hemen karar alınıp en kısa sürede yerine getirilmektedir.

Mobilyacılar odası başkanımız kendi işini bir yana bırakıp bu ekonomik savaşta esnafını hiç bir zaman yalnız bırakmayarak gerçekten birlik ve beraberlikte bütün esnafımızı birbirine kenetlemiştir. Ofis mobilyaları sektöründe bulunan firmalar böyle bir dürüst başkanın arkasında olmasını gerçekten kendileri için büyük bir şans olarak nitelemektedir.

Başkan ve yönetim kurulu karar alarak türlü türlü kampanyalar yaparak esnafları ürünleri kolay yoldan temin etmesine yardımcı olmaktadır. Bu kötü günler böyle güzel olaylar ile eminiz ki geride kalacaktır. Bu esnaf odamızın sektör üzerinde belirleyici bir aktör olmasını belirlemiştir. Umarım bu kötü gidişat en kısa zamanda son bulacak sektörümüz hem iç piyasa da hem de dış piyasa da layık olduğu yere gelecektir.