Kar yağışı nedeniyle kapanan Balıkesir-İzmir karayolunu açma çalışmaları Balıkesir sınırları içinde tamamlandı. Tüm ekipler kapalı olan Manisa Gelenbe noktasında çalışmalarını yoğunlaştırdı.
Balıkesir’de yağan kar dün öğle saatlerinde Balıkesir-İzmir kar yolunu ulaşıma kapatmış ve yüzlerce araç ile vatandaşlar yolda mahsur kalmıştı. 2014’ün son saatlerine kadar çalışmalar Balıkesir’in Çanakçı bölgesinde yoğunlaşırken, saat 21.30 itibarı ile Çanakçı mevkiinde çalışmalar sona erdi. Balıkesir il sınırında tamamlanan çalışmaların ardından ekipler, Manisa’nın Gelenbe noktasına ilerleyerek bu noktada çalışmaya katıldı. Balıkesir Valisi Mustafa Yaman, Kızılay Balıkesir Şube Başkanı Hüseyin Gündoğan, Karayolları 14. Bölge Müdürü Öner Özgür ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri Manisa’da yapılan çalışmalara destek için Gelenbe’de bulunuyor. Bu noktada çalışmalarda uzun yol katedildiği, en kötü ihtimal ile yola dolgu yapılarak araçların geçişinin sağlanacağı kaydedildi.
Öte yandan, yolun açıldığını duyan sürücüler kar lastiği ve zincir takarak İzmir’e ulaşmak için yola çıktı. Sürücü Ahmet Akpınar, "Uzun süre İzmir yolu kapalıydı. Yolun açıldığını duydum ve İzmir’e gidiyorum. Umarım çalışmalar tamamlanmıştır" dedi.
(İHA)