Jandarma Okullar Komutanlığı’nda 2013-2014 eğitim öğretim yılını başarıyla tamamlayan subay ve astsubaylar düzenlenen mezuniyet töreniyle diplomalarını aldı.
Jandarma Okullar Komutanlığı’nda eğitim ve öğretimlerini başarıyla tamamlayan 272 subay ve 2 bin 170 astsubay düzenlenen törenle diplomalarına kavuştu. İncek’te bulunan Şehit Korgeneral İsmail Selen Kışlası’nda yapılan törende İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfullah Hacımüftüoğlu ve Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral İbrahim Yaşar, Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral Mustafa Kemal Alataş, Beytepe Jandarma Okullar Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta ile diğer davetliler, şeref tribününde yerlerini aldı.
Jandarma Genel Komutanlığı Kurmay Başkanı Korgeneral İbrahim Yaşar’ın askeri törenle karşılanmasının ardından diploma ve sancak devir-teslim töreni başladı. Korgeneral Yaşar, törende yaptığı konuşmada, "Jandarma okullarının modern tesislerinde disiplinli ve gerçekçi sistem içerisinde eğitim görerek mezuniyete hak kazanan genç subay ve astsubaylarımızı, onları bu zorlu süreçte destekleyen ailelerini gönülden tebrik ediyorum" dedi.
"Ulus ve cumhuriyete aşk ve sadakatle bağlı bir kanun ordusu olan Jandarma Genel Komutanlığı"nın Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vazgeçilmez unsurlarından birisi olarak 175 yıldır ülkesine büyük özveriyle hizmet ettiğini belirten Yaşar, "Ülkemizde iç güvenliği korunması ve huzur ortamının sağlanması için görev odaklı ve insan merkezli hizmet anlayışıyla vazifesini ifa etmiş ve her zaman halkımızın gönlünde yer almıştır" diye konuştu.
Türk jandarmasının, Avrupa Jandarma Kuvveti (EGF) ve Avrasya Askeri Statülü Kolluk Kuvveti Teşkilatı’nın üyesi olarak, dünyada askeri statülü kolluk kuvveti bulunan 57 ülkenin 36’sıyla işbirliği içerisinde olduğuna dikkat çeken Yaşar, jandarmanın dünyanın sorunlu bölgelerinde toplam 206 personeliyle Birleşmiş Milletler ve NATO şemsiyesi altında barışı destek verdiğini ve uluslararası ortamda Türkiye’yi başarıyla temsil ettiğini belirtti.

19 YABANCI SUBAY VE ASTSUBAY MEZUN OLDU
Jandarma Okullar Komutanı Tümgeneral Ali Lapanta ise mezun subay, astsubay ve ailelerini tebrik ederek, "Ebedi Başkomutanımızın ’Kanun ordusu’ olarak tanımladığı Jandarma’da, her zaman kanun üstünlüğünü gözetiniz, adil ve tarafsız olunuz" dedi.
Lapanta, 2013-2014 eğitim ve öğretim yılında 272 subay, bin 175 astsubay ile dost ve kardeş ülke jandarması olarak, Arnavutluk, Azerbaycan, Gambiya, Kırgızistan, Moritanya ve Ürdün’den 13 subay ve 6 astsubay subayın, eğitim ve öğretimini başarıyla tamamladığını belirtti.
Törende mezunlar adına dönem birincisi Jandarma Teğmen Yener Çakır da bir konuşma yaptı. Konuşmaların ardından dönem birincileri, yaş kütüklerine yıldız, kokart ve plaket çaktı. Dönem birincileri diploma ve hediyelerini Jandarma Kurmay Başkanı Korgeneral İbrahim Yaşar’ın elinden alırken, ikincilere Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral Mustafa Kemal Alataş, üçüncülere ise İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Seyfettin Hacımüftüoğlu diplomalarını takdim etti. 2014 Yılı Öğrenci Taburları Arasındaki Diploma ve Sancak Devir Teslim töreninin ardından Jandarma Marşı eşliğinde tören geçişi yapıldı.
(İHA)