GÜMÜŞHANE (AA) - Gümüşhane Valisi Okay Memiş, Jandarma Teşkilatının 178. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Vali Memiş, mesajında, Jandarma teşkilatının huzur ve güvenliği temin etmek adına mesai mefhumu gözetmeksizin, büyük bir fedakarlık ve özveriyle hizmet verdiğini kaydetti.

Jandarma Teşkilatının iyi eğitimli personeli, modern donanımı, disiplini ve kabiliyetiyle takdiri hak ettiğini vurgulayan Memiş, mesajında şu ifadelere yer verdi:

"Jandarma teşkilatı aynı zamanda hukuka, adalete, insan haklarına ve demokratik değerlere bağlılığıyla da aziz milletimizin gönlünde özel bir yere sahip olmayı başarmıştır. 178 yıldır olduğu gibi bugün de, toplumumuzun huzur ve güvenliğinin sağlanması için kendisine tevdi edilen görevleri, demokratik değerleri ve insan haklarını esas alan üstün vazife ve hizmet anlayışıyla yerine getireceğine inanıyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle, bizlere bu vatanı emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ile son dönemde yaşanan terör saldırılarından şehadete erişen kahramanlarımız olmak üzere, bütün şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmet diliyor, gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm jandarma teşkilatı personelimize görevlerinde başarılar diliyorum.”