TRABZON (AA) - Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Koichiro Nakamura, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odasını (TTSO) ziyaret etti.

TTSO'dan yapılan yazılı açıklamaya göre, Japonya'nın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Nakamura, TTSO Başkanı Suat Hacısalihoğlu'nu ziyaret ederek, görüş alışverişinde bulundu.

Trabzon'un tarih, kültür ve doğa olarak çok güzel bir kent olduğunu dile getiren Nakamura, büyükelçilik olarak ortak çalışmalara ve projelere her zaman açık olduklarını belirttiği kaydetti.

Hacısalihoğlu da şu değerlendirmelerde bulundu.

"Trabzon'a bir dönem Japon turistler yoğun ilgi göstermekteydi. Japonlar daha çok tarih ve kültür turizmi kapsamında dünyayı dolaşıyor. Trabzon'da da müthiş bir tarih ve kültür zenginliği bulunuyor. Ayrıca doğal güzellikler ve ekoturizm olanakları da mevcut. Japon turistlerin Trabzon'u tercih etmesini sağlamak üzere Japonya'daki turizm acentelerini burada ağırlayabiliriz. Ayrıca Japonya'da Trabzon'u tanıtmak için çeşitli faaliyetler düzenlenebilir. Japon iş adamlarını Trabzon'da başta endüstri bölgeleri olmak üzere diğer konularda yatırım yapmaya davet ediyoruz. Oda olarak yatırımcılara her türlü yardımda bulunmaya çalışıyoruz."