Devlet yetkilileri bu konuda tedbir almak için gerekli düzenlemeleri yapsa da halen köprü altı dediğimiz yöntem ile sağlıksız bir şekilde hacamat uygulamaları yapılmaktadır. Sağlık Müdürlükleri tarafından yapılan sıkı kontrollerin attırılması bu işi daha uygulanabilir hale getirecektir. K. Maraş hacamat konusunda diğer illere örnek olacak çalışmalara imza atıyor. Yapılan çalışmalar, halkı; hacamat konusunda daha bilinçli hale getiriyor.  

Kahramanmaraş İl Sağlık Müdürlüğü, belgesiz hacamat yapan iş yerlerini kapattı. Kurallara uygun olmayan onlarca hacamat merkezinin kapısı mühürlendi. Şartlara uygun hacamat yapmayan yerlerin kapanmasıyla birlikte, doktor kontrolünde, belgeli uzman kişiler tarafından hacamat yapan merkezler açılmaya başladı. Kahramanmaraş’ta bu işin ilk örneği Dr. Cuma SABUN Muayenehanesi olmuştur. Maraş hacamat konusunda, tecrübeli doktorlardan hizmet almaya başladı. Ümit ediyoruz ki K.Maraş halkı daha güvenilir olan bu merkezlerden daha kaliteli hacamat hizmetleri alırlar. 

Hacamat yaptırmayı düşünenlerin, köprü altı, gizli saklı yerleri tercih etmeleri büyük sağlık problemlerine yol açabilmektedir. Bunun yerine hacamat belgesi olan, Sağlık Müdürlüğü’nden izin belgesi almış doktorlara hacamat yaptırmak en isabetli tercih olacaktır. İşte tam bu şartları layıkıyla yerine getiren örnek teşkil eden Dr. Cuma SABUN Muayenehanesi K.Maraş halkına ve çevre illerden gelen misafirlerine kaliteli hizmetler sunmaktadırlar. Merkez aynı zamanda gönüllü olarak yaptığı bilgilendirme çalışmaları ile halkı bilinçlendirmektedir. K.Maraş hacamat konusunda artık daha bilinçli. Aynı zamanda Dr. Cuma Sabun Muayenehanesine ait  www.islamihacamat.com  web sitesi üzerinden hacamat takvimi yayımlanarak hangi tarihlerde hacamat yapılabileceği ile ilgili bilgiler verilmektedir. Bu tür bilinçli hacamat hizmeti sunan merkezleri  tebrik ediyoruz. İşletme sahibi Mustafa ERKAN hacamat konusunda K.Maraş halkına büyük bir hizmet sunulmasına öncülük etmiştir.