Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi ile iskelelerin yenilenmesi inşaatı kapsamında Kabataş vapur iskelesi deniz trafiğine kapatıldı. İskele, çalışmalar nedeniyle 2 yıl deniz trafiğine kapalı kalacak.
Kabataş Meydan Düzenlemesi ve Transfer Merkezi ile iskelelerin yenilenmesi inşaatı nedeniyle Kabataş vapur iskelesi, sabah saatlerinden itibaren deniz trafiğine kapatıldı. Sabah saatlerinde Adalar vapur iskelesine gelen vatandaşlar, “Seferlerimiz 11.08.2016’dan itibaren Kabataş-Adalar seferlerimiz Eminönü’nden yapılacaktır” bilgilendirme yazısıyla, İDO iskelesine gelenler de bilgilendirme yazısıyla başka iskelelere yönlendirildi.
Kabataş Meydanı’na ise bilgilendirme panosu asıldı. Panoda, “Kabataş Meydanı’nı yeniden düzenliyoruz. İskeleleri yeniliyoruz. Raylı, kara ve deniz ulaşımını entegre ediyoruz. Kabataş-Üsküdar arasına deniz altı yaya tüneli yapıyoruz” denildi.
Adalar’a gitmek için Kabataş İskelesine gelen Mehmet Akan, "Daha çok dizayn yapacaklar. Birde bu gelen turist gemilere daha güzel bir yer açacaklar. Şimdi Beşiktaş ve Eminönü’nden seferler yapılacak. Burada güzel, kullanmayı seviyoruz” dedi.
Bir başka vatandaş ise, “Dizayn yapılacakmış, seferler Eminönü’nden kalkıyor, Adalar’a gidecektim” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Kabataş Vapur iskeleleri, ‘Kabataş Meydan Düzenlemesi, Transfer Merkezi ile İskelelerin Yenilenmesi İnşaatı’ nedeniyle sabah saatlerinden itibaren deniz trafiğine kapatılacak. Çalışma nedeniyle Kabataş’taki vapur iskeleleri yaklaşık 2 yıl deniz trafiğine kapalı kalacak. Kabataş sahilinde deniz, raylı sistem ve karayolu taşımacılığını entegre edecek modern bir transfer merkezi yapılacak. Trafik yer altına alınarak sahil boyunca kesintisiz yaya akışı sağlanacak. Bu çalışma nedeniyle Kabataş vapur iskeleleri yaklaşık iki yıl deniz trafiğine kapatılacak” denildi.
Yolcuların mağdur olmaması için Tramvay ve Füniküler sistemleri bir süre daha çalışmaya devam edecek. Taksim, Eminönü, Beşiktaş bölgelerine ulaşımı sağlamak amacıyla ring seferleri başlatılacak. Ayrıca bölgeden geçen otobüs sayıları arttırılacak. Kabataş iskelesini kullanan yolcular, yolculuklarını şehir hatları ile Kadıköy-Kabataş, Kabataş-Adalar ve Uğramalı Boğaz Hattı seferlerinin Kabataş iskelesi yerine şehir hatlarının kullandığı Beşiktaş ve Eminönü iskelelerinden; İDO A.Ş ile İDO’nun kullandığı Beşiktaş ve Yenikapı iskelelerinden yapabilecek. Dentur Avrasya Kooperatifi’ne bağlı işletmeciler de Kabataş-Üsküdar seferlerini Kabataş iskelesi yerine Dentur Avrasya’nın kullandığı Beşiktaş iskelesinden; BUDO A.Ş. ise Kabataş-Bursa seferlerini gerekli izinlerin alınması kaydıyla Eminönü (Katip Çelebi) iskelesinden yapacaklar.
(İHA)