ÇORUM (AA) - AK Parti Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu, umre yapmak için gittiği Suudi Arabistan'dan aldığı Kabe örtüsünü Çorum Ulucami'ye teslim etti.

Umre amacıyla kutsal topraklara giden Uslu, dönüşünde üzerinde "Ya Hayyu Ya Kayyum" yazılı Kabe örtüsü getirdi. Vali Ahmet Kara, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, İl Genel Meclisi Başkanı Halil İbrahim Kaya, AK Parti İl Başkanı Rumi Bekiroğlu ile cuma namazını Ulucami'de kılan Uslu, namazın ardından Kabe örtüsünü İl Müftüsü Ahmet Akın'a verdi.

Vali Kara, Kabe örtüsünü Çorum'a hediye ettiği için Uslu'ya teşekkür etti. Kabe örtüsünün hac ya da umreye gidemeyen vatandaşlar için güzel bir fırsat olduğunu belirten Kara, "Kutsal topraklara gidenler bu örtüyle anılarını tazeleyecek, gidemeyenler de bir nebze olsun hasretini giderecek" dedi.

Uslu da Kabe’yi görmek isteyip göremeyen yüreklere bir nebze olsa da su serpmeye çalıştıklarını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Daha önce Koparan Köyü Camisi'ne de Kabe örtüsü hediye ettik. Diyanet İşleri Başkanlığımızın katkılarıyla Kabe örtümüzü şimdi de bu camimize verdik. Burada Kabe'yi görmek isteyen yürekler var, Kabe'yi görmek isteyip de gidemeyenlerin hasreti var. Böylece hiç olmazsa yüreklere su serpmiş olduk. Camimiz Kabe örtüsü şerefiyle ziyadelenmiş oldu."

İl Müftüsü Ahmet Akın da Uslu'ya teşekkür etti. Örtünün üzerinde "Ya Hayyu Ya Kayyum" yazdığını bildiren Akın, yazıların altın ve gümüşten yapıldığını, her yıl örtünün işlenmesi için 120 kilograma yakın altın ile 50 kilograma yakın gümüşün kullanıldığını anlattı.

Camideki mihrabın yanına konulan Kabe örtüsüne vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi. Örtüye dokunup dua eden vatandaşlar, cep telefonlarıyla fotoğraf çekti.