TRABZON (AA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı ve AK Parti Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı görevine getirilmesi, Trabzon'da memnuniyetle karşılandı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, yayımladığı mesajda, İçişleri Bakanlığı görevine getirilen Soylu'nun tüm terör örgütleri ile mücadelede kısa sürede önemli sonuçlar alacağına inandığını bildirdi.

Soylu'nun, 65. Hükümet'te Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı olarak çok önemli çalışmalara imza attığını vurgulayan Gümrükçüoğlu, "Bakanımız, kısa sürede ülkemizin tümünü ilgilendiren çok önemli çalışmalara imza atarak herkesin takdirini toplamıştır. Tüm bunların yanında münafık çetesi FETÖ ile mücadelede bir Trabzon evladı olarak vazifesini başarı ile yerine getiren Bakanımız, hain darbe teşebbüsünün bastırılmasında gösterdiği kararlılıkla Trabzon'un iftihar vesilesi olmuştur." ifadelerini kullandı.

Gümrükçüoğlu, İçişleri Bakanlığına getirilen Soylu'nun terör örgütleriyle kararlılıkla mücadele edeceğine inandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

"Darbe teşebbüsü anından itibaren Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Başbakanımızın yanında olan Sayın Soylu, İçişleri Bakanlığı görevinde de çok büyük başarılara imza atacaktır. Ayrıca ilk kez Trabzon'umuzdan seçilmiş bir isim İçişleri Bakanlığı görevine getirilmiştir. Trabzon'umuzdaki tüm yatırım ve çalışmaları ilgi ile takip eden ve her zaman yanımızda olan Sayın Bakanımız bundan sonra şehrimize çok daha fazla katkı verecektir."

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu tebrik ederek yeni görevinin Trabzon'a, ülkeye ve tüm mazlum milletlere hayırlar getirmesini temenni eden Gümrükçüoğlu, bugüne kadar İçişleri Bakanlığı görevini fedakarca sürdüren İçişleri Bakanı Efkan Ala'ya da gerçekleştirdiği çalışmalardan dolayı teşekkür ve şükranlarını sundu.

- "Soylu'nun İçişleri Bakanı olması hem Trabzon hem de ülke için önemli bir karar"

AK Parti Trabzon İl Başkanı Haydar Revi de Soylu'yu tebrik ederek başarı diledi.

Soylu'nun İçişleri Bakanı olmasının hem Trabzon hem de ülke için önemli bir karar olduğunu belirten Revi, "Sayın Bakanımız, AK Parti içinde aldığı görevlerdeki başarısının yanı sıra Çalışma ve Sosyal Güvenliği Bakanlığı görevinde üretkenliği ve vatandaşa dokunan hamleleriyle milletimizin takdirini kazandı. İş dünyasından asgari ücretle geçimini sağlayan vatandaşımıza kadar her birinin çalışma ve sosyal güvenlik alanındaki sorunlarıyla yakından ilgilendi, çözüme kavuşturma noktasında da başarı sağladı." değerlendirmesinde bulundu.

Revi, Soylu'nun mesaisinde Trabzon'a geniş zaman ayırdığına işaret ederek, şehirle alakalı projelerin yerine getirilmesi noktasında attığı adımların hemşehrileri tarafından tam destek gördüğünü belirtti.

Soylu'nun sadece Trabzon'a değil Türkiye'ye hizmet için adeta canla başla çalıştığını vurgulayan Revi, şunları kaydetti:

"Bakanımız, ülkemizin her bir karışına hizmet getirme noktasında gayretiyle birlikte 15 Temmuz darbe girişimi gecesi milletimizle omuz omuza vererek demokrasi mücadelesinde öncü olmuştur. Yaşanan süreçlerin ardından Bakanımız Soylu'nun İçişleri Bakanı olarak görevlendirilmesi bizleri memnun etmiştir. Terör örgütü FETÖ, PKK, DAEŞ ve uzantılarıyla mücadelede, Bakanımızın etkin ve kararlı bir duruş içerisinde olacağına kalben inanıyoruz. Sayın Bakanımıza yeni görevinde başarılar diliyor, vatana ve millete hayırlı olmasını temenni ediyoruz. Bu önemli görevlendirmeye imza atan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a ve Başbakanımız Sayın Binali Yıldırım'a teşekkür ediyoruz."

- "Soylu, Türkiye'nin geleceğinin oluşturulmasında önemli bir sorumluluk daha üstlenmiştir"

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Meclis Başkanı Şadan Eren, İçişleri Bakanlığı görevine atanan Soylu'yu kutladı.

Eren, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ülkenin çok önemli bir dönemden geçtiğine dikkati çekerek, "Kararlı adımlar gerektiren böyle bir dönemde Bakanımız Süleyman Soylu'nun, Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın yüksek güveniyle İçişleri Bakanlığına atanmasını önemli bir görev olarak görüyoruz. Ayrıca ülkemizin FETÖ adına da çok önemli bir karardır. Milli birlik ve beraberliğin çok önemli olduğu bu süreçte milletçe kararlı ve topyekun bir mücadele gerekmektedir." ifadelerini kullandı.

Soylu'ya yeni görevinde başarı dileyen Eren, kabinedeki değişikliğin Trabzon'a hayırlı olmasını temenni etti.

TTSO Yönetim Kurulu Başkanı Suat Hacısalihoğlu ise İçişleri Bakanlığına Süleyman Soylu'nun atanmasını iş camiası olarak büyük bir sevinçle karşıladıklarını bildirdi.

Hacısalihoğlu, Soylu'nun İçişleri Bakanlığı'nda da çok başarılı olacağına inandığını belirterek, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Bakanımız Süleyman Soylu, Türkiye'nin geleceğinin oluşturulmasında önemli bir sorumluluk daha üstlenmiştir. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakanımız Binali Yıldırım tarafından tevdi edilen bu yeni görevde Bakanımız Süleyman Soylu'ya hemşehrileri ve iş camiası olarak her zaman destek olacağız, yanında yer alacağız. Bakanımız Süleyman Soylu'nun başarılarının İçişleri Bakanlığında da süreceğine inancımız tamdır."

Hacısalihoğlu, kabinede yapılan değişiklik sonucu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na atanan Mehmet Müezzinoğlu'na da yeni görevinde başarı diledi.