Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü’nce, ağustos ve ekim ayları arasında düzenlenen çeşitli operasyonlarda, piyasa değeri 2 milyon 220 bin 350 TL olan 444 bin 70 paket kaçak sigara ele geçirildi.
Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü, kaçakçılığın önüne geçmek amacıyla yaptığı operasyonları aralıksız sürdürüyor. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Kaçakçılık Suçları Büro Amirliği tarafından ağustos ve ekim ayları arasında gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin yazılı açıklama yapıldı. Açıklamada, belirtilen tarihler arasında, yürütülen çalışmalarda, piyasa değeri 2 milyon 220 bin 350 TL olan değişik markalarda 444 bin 70 paket gümrük kaçağı sigara ele geçirildiği bildirildi. Yapılan operasyonlarda, 3’üncü Sanayi Sitesi içerisinde yer alan bir iş yerinde piyasa değeri 219 bin TL olan çeşitli çap ve markalarda toplam 219 adet kaçak kamyon tekerinin ele geçirildiğine de dikkat çekilerek, bir akaryakıt istasyonunda yapılan çalışmalarda ise piyasa değeri 129 bin 420 TL olan 28 kilo 760 gram kaçak akaryakıtın bulunarak, el konulduğu vurgulandı.
Bir petrol istasyonu hakkında yasal işlem başlatılarak, faaliyetlerinin durdurulduğunun da aktarıldığı açıklamada, 82 kişi hakkında, 5607 sayılı kanuna muhalefet suçundan yasal işlem yapıldığı bildirildi.
(İHA)